De Professional Centraal: samen werken aan ontwikkeling in onzekere tijden

08-03-2023

Begin

21-03-2023 om 09:00

Einde

21-03-2023 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Antropia, Driebergen

Samen werken aan ontwikkeling in onzekere tijden

De Professional Centraal is hét congres voor professionals, georganiseerd door SBCM in samenwerking met Cedris. Het is ook de ontmoetingsplek om kennis en ervaringen te delen met collega's.  

Wat betekenen de klimaatcrisis, energiecrisis en andere belangrijke thema’s die het dagelijkse nieuws overheersen voor de ondersteuning die je medewerkers biedt om zich te (blijven) ontwikkelen? Hoe stimuleer je ontwikkeling als bijvoorbeeld stress over geldzorgen overheerst? En wat kan jouw organisatie doen om de medewerkers die je begeleidt én jou als professional hierin te ondersteunen? Tijdens De Professional Centraal gaan we hierover met elkaar in gesprek en bieden we jou alle tips, tools en netwerk om het verschil te maken. 

Wat kun je verwachten?

De sprekers in de ochtend zijn Dr. Inge Merkelbach en Drs. Evita Goossens van BIG Rotterdam (BIG’R), een expertisecentrum over gedrag van Erasmus Universiteit. Inge en Evita passen wetenschappelijke kennis over gedrag toe in de praktijk. Zij zetten je graag aan het denken. Zo gaan we er (onbewust!) van uit dat mensen bewuste en overwogen keuzes maken. Ons beleid, onze dienstverlening en handhaving baseren we vaak op die aanname. Onterecht, zal Inge op basis van onderzoek laten zien. Stress heeft namelijk een grote invloed op de keuzes die mensen maken. Gezamenlijk kijken we naar hoe wij beter bewuste keuzes kunnen maken en anderen hierin kunnen coachen. 

Workshops

Hoe kun je als professional de ontwikkeling van jouw medewerkers stimuleren en borgen als zij druk of stress ervaren? Die vraag staat dit jaar centraal. In de workshops kijken we naar wat een medewerker zelf kan (empowerment) en hoe je daarin als professional kan ondersteunen. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan hoe jij je als professional verder kan ontwikkelen. De verschillende perspectieven en mogelijkheden komen aan bod tijdens de workshops over: methodieken van begeleiden, coachen en gespreksvoering, empoweren, werken aan financiële fitheid, omgaan met onzekerheid, verstandelijke beperkingen en psychische kwetsbaarheden én jouw ontwikkeling als professional. Meld je aan voor twee gewenste workshops.  

Afsluiter van de dag

De dames die Raken sluiten dit jaar het congres af. Zij nemen ons mee in de wereld van psychische kwetsbaarheid, het stigma dat heerst en welke invloed dit heeft op het leven. Zij spelen enkele scènes uit hun voorstelling De Kracht van Kwetsbaarheid, die zich afspeelt op het grensvlak van theater en realiteit. De scènes zijn gebaseerd op eigen ervaringen en nemen je mee op een schurende, humoristische en ontroerende manier. De dames die Raken geloven in een inclusieve samenleving waarin iedereen kan meedoen.  

Deelname

SBCM vindt ontwikkeling belangrijk en investeert daarin. Daarom is deelname aan De Professional Centraal voor jou kosteloos. Vergeet je niet in te schrijven en twee workshops te kiezen!

 

Meer informatie en aanmelden

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen