Imago
‘Onze gasten zien ons als een plek waar goed voor mensen wordt gezorgd en waar het draait om verbinding en persoonlijke aandacht. Zakelijk gezien is dat imago mooi, maar verder vind ik het niet bijzonder dat er mensen met een beperking in het restaurant werken. Je moet het gewoon dóen. Niet te ingewikkeld maken. Als je het kapot denkt, doe je niks.’
‘Stop mensen niet in hokjes. Ga uit van je eigen kracht en denk in kansen. Als je mensen echt een plek binnen je bedrijf wilt geven, denk dan eens na over wat je als bedrijf kan bieden, wat de doelgroep nodig heeft en wat daarvoor nodig is een samenwerking te realiseren. Maar vooral: gewoon doen!’
Dagbesteding
'Het personeelsbestand van Onze Kerk bestaat uit 25 tot 30 mensen. We hebben plek voor 5 mensen voor wie dit werk dagbesteding is. Zij hebben geen uitzicht op een normale baan omdat ze afhankelijk zijn van begeleiding. Verder hebben we beschutte werkplekken, voor normaal begaafde mensen die ‘iets’ hebben, dat kan van alles zijn. Mensen komen bijvoorbeeld via het Bredacollege bij ons terecht. Dat gaat vanzelf.’
Begeleiding
‘Er is regelmatig iemand aanwezig op de werkvloer die een zorgachtergrond heeft. Deze persoon werkt mee en neemt de begeleiding op zich. Daarnaast is zij de schakel tussen het personeel en de doelgroep. In sommige situaties is er soms bijvoorbeeld wat ‘vertaling’ nodig.'
Achtergrond
Haar achtergrond in de zorg voor mensen met een beperking en/of psychische problemen helpt om mensen met een beperking te begeleiden, maar is niet noodzakelijk. ‘Met gezond verstand kom je een heel eind. Het is in elk geval niet moeilijker dan een kerk verbouwen tot restaurant. Er komt zoveel bij kijken. Ook maken we nieuwe plannen om van het raadhuis in het dorp een hotel te maken. Het moet ook weer een plek zijn voor iedereen.’
Meer weten? Inspiratie over sociale innovatie.
Neem contact op met Dieuwke.