Fontys Engineers Meet & Match - 2021

21-01-2021

Begin

08-04-2021 om 09:00

Einde

08-04-2021 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Fontys Engineers Meet & Match is het jaarlijks event waarbij bedrijven en studenten van Hogeschool Engineering met elkaar verbonden worden. Dit jaar sluit ook Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek uit Venlo aan. Ben jij als bedrijf op zoek naar stagiairs of afstudeerders? Op zoek naar samenwerking met Fontys ? Wil je op één dag in beeld komen bij 2000 toekomstig engineers en ICT professionals? En wil je virtueel speeddaten met acht tot 15 studenten van jouw keuze? Of jouw bedrijf virtueel presenteren aan een groep studenten? Dan is dit event voor jou. 

Doel 
Het doel van het event is om bedrijven in gesprek te laten komen met toekomstige Engineers, Informatici en Logistiek talenten voor het invullen van een stage- of afstudeerplaats. Bedrijven en studenten komen met elkaar in contact door middel van een videoverbinding. De opzet bevat vier elementen: 

Virtuele Speeddates 
Tijdens een speeddate van 20 minuten gaan een 2e-, 3e- of 4e-jaars student en een bedrijf samen het gesprek aan. Voorafgaand aan het event vullen zowel de bedrijven als de studenten hun eigen profiel in. Bedrijven geven aan met welk type student ze in gesprek willen. Bijvoorbeeld met 2e-jaars automotive en/of werktuigbouwkunde studenten. De studenten geven aan met welke bedrijven ze graag in gesprek willen komen. Op deze manier worden bedrijven en studenten aan elkaar gematcht. Je hebt als bedrijf maximaal 15 speeddategesprekken per virtuele speeddateruimte met studenten die passen bij jouw opgegeven voorkeur. De speeddates worden vooraf ingepland waardoor iedereen een persoonlijk dagprogramma heeft. Je kunt hiervoor alvast donderdag 8 april in jouw agenda, en op jouw (thuis)werkplek, reserveren. 

Virtuele  bedrijfspresentatie 
Het event biedt ook de mogelijkheid om een virtuele presentatie van maximaal 20 minuten te geven aan een groep studenten die zelf kiezen om bij de presentatie aanwezig te zijn. Interactie met studenten hier is beperkt vanwege (mogelijke) groepsgrootte. De presentatie kan ook een opgenomen presentatie zijn die hier wordt weergegeven. Interactie is dan vanzelfsprekend niet mogelijk. 

Virtuele "bedrijvenmarkt" 
Voor alle studenten die niet de mogelijkheid hebben om een 1:1 gesprek met een bedrijf aan te gaan, is de "bedrijvenmarkt". Bedrijven kunnen hier met kleine groepjes studenten (maximaal 10) in gesprek gaan. Studenten kunnen vragen stellen en informatie delen. 

Workshop "Hoe formuleer ik een goede opdracht" 
Voor alle deelnemende bedrijven aan Fontys Engineers Meet & Match 2021, bieden we de mogelijkheid deel te nemen aan de virtuele workshop "Hoe formuleer ik een goede opdracht". Tijdens deze workshop, voorafgaand aan het event, gaan we in op de onderdelen van een goede stage- of afstudeeropdracht. Zo weet je zeker dat jouw opdracht aansluit bij de opleidingen en bij de studenten. Hierdoor kun je studenten mogelijk nog meer enthousiasmeren voor jouw bedrijf. 

Voor wie 
Het event is bedoeld voor alle bedrijven die in contact willen komen met studenten van Fontys Hogeschool Engineering en Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek die op zoek zijn naar een (afstudeer)stage. Studenten van leerjaren twee, drie en vier van de volgende opleidingen nemen deel aan de speeddates en delen hun cv's: 

 •         Automotive (Eindhoven) 
 •         Elektrotechniek (Eindhoven) 
 •         Industrieel Product Ontwerpen (Venlo) 
 •         Informatica – Software Engineering en Bedrijfskundige Informatica (Venlo) 
 •         Logistiek – Logistics Management en Logistics Engineering (Venlo) 
 •         Mechatronica (Eindhoven en Venlo) 
 •         Toegepaste wiskunde (Eindhoven) 
 •         Werktuigbouwkunde (Eindhoven en Venlo) 

Kosten 
De kosten voor deelname bedragen 395,- euro (exclusief BTW) per virtuele speeddateruimte. Bedrijven kunnen meerdere speeddateruimtes reserveren. Je kunt per ruimte op voorhand aangeven met welke studenten je een 1:1 gesprek wilt. Zo kun je bijvoorbeeld een ruimte voor mechatronica studenten en een ruimte voor studenten elektrotechniek plannen. De bedrijfspresentatie, de "bedrijvenmarkt" en de workshop zijn optioneel en bij de prijs inbegrepen. 

Data 

 • Wanneer: donderdag 8 april 2021 
 • Tijd: 9.00 - 16.00 
 • Waar: vanuit jouw (thuiswerk)plek o.b.v. een link met videoverbinding.  

Aanmelden
Wil je deelnemen aan het event? Meld je dan aan via deze link.

Aanmelden kan tot 1 maart 2021. Dit is een vooraanmelding en verplicht nog tot niets. Je krijgt dan een uitnodiging om je bedrijfsprofiel aan te vullen en voorkeuren kenbaar te maken. Daarna is jouw aanmelding definitief en ontvang je een factuur.

Voor vragen kun je terecht bij Mark Herman van het Fontys Centre of Expertise HTSM. Liever even bellen?

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen