Webinar Maak werk van Human Capital in de Regio

19-03-2021

Begin

25-03-2021 om 13:30

Einde

25-03-2021 om 14:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Een interessante webinar over waarom regio's juist nu moeten investeren in Human Capital. Met onder andere Jeffrey Van Meerkerk over ervaringen Human Capital Agenda Zuid-Holland, Marjolein Schooleman over Brabantleert en Thomas Boekhoud over best practices binnen Wij Zijn Katapult

Maatschappelijke transities stellen ons voor uitdagingen. De energietransitie, de verduurzaming van de economie en een transitie op de arbeidsmarkt. Naar verwachting gaan de komende vier tot acht jaar zo’n 700.000 banen verloren in kantoor en productie door robotisering en automatisering. Dat is 8 procent van alle banen in Nederland. Het grote vraagstuk voor de arbeidsmarkt: hoe houd je de beroepsbevolking arbeidsfit?

Tegelijkertijd vallen er gaten in de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld op het vlak van IT en techniek. Deze beroepen zijn cruciaal voor succesvolle maatschappelijke transities. Er ligt een groot opleidingsvraagstuk dat zich nadrukkelijk niet beperkt tot wie nu inactief is op de arbeidsmarkt.

In dit webinar gaan we in op de uitdagingen waar we voor staan, maar willen vooral leren van oplossingen die al werkzaam zijn in de praktijk. Daarbij putten we ruimhartig uit de ervaringen in de verschillende regio’s.

Programma

  • 13.30 Welkom door Renate Bouwman en introductie door Dominic Schrijer
  • 13.40 Casus Human Capital Akkoord Zuid-Holland, Jeffrey van Meerkerk, aanpak en lessen
  • 13.50 Casus Brabantleert, Marjolein Schooleman, aanpak en lessen
  • 14.00 Presentatie Platform Talent voor Technologie, Thomas Boekhoud – welke best practices vanuit landelijke netwerk zijn interessant voor andere regio’s?
  • 14.10 Discussie en Q&A, onder leiding van Dominic Schrijer
  • 14.20 Tips en afsluiting

Het webinar vindt plaats op donderdag 25 maart, om 13.30 uur.

Schrijf je hier in 

Sprekers

Thomas Boekhoud (Platform Talent voor Technologie)
Al jaren vanuit verschillende rollen met veel enthousiasme bezig met het verbeteren van de aansluiting onderwijs – bedrijfsleven. Daarbij valt nog genoeg te doen maar met voldoende expertise en goede wil is heel veel mogelijk! Samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven via publiek privaat samenwerken is daarbij dé oplossing is om te werken aan de uitdagingen van het beroepsonderwijs en beroepspraktijk van morgen.

Jeffrey van Meerkerk (ManpowerGroup)
Directeur Strategische Relaties, Arbeidsmarkt en MVO bij ManpowerGroup Nederland. Lid Economic Board Zuid-Holland (EBZ) en sinds september 2020 voorzitter Task Force Human Capital EBZ. Tevens lid van de stuurgroep House of Skills van Metropool Regio Amsterdam (MRA). ManpowerGroup, een van ’s-werelds grootste HR dienstverleners, is sinds 2003 verbonden aan het World Economic Forum (WEF).

Marjolein Schooleman (Provincie Noord Brabant)
Mijn passie ligt in het Onderwijs, maar vooral ook in de verbinding van het onderwijs met de uitdagingen die we maatschappelijk tegenkomen. Vernieuwen en verbinden is daarbij voor mij de rode draad. Kansen zien, uitdagingen oppakken en samen bouwen aan de toekomst. Zorgen voor een toekomstbehendige aansluiting van onderwijs aan economische uitdagingen en natuurlijk de arbeidsmarkt. Daarom hebben we Brabant Leert ontwikkeld en proberen daarmee de beweging naar de toekomst met een leven lang ontwikkelen te maken.

Dominic Schrijer
Heeft een achtergrond in het openbaar bestuur en werkt al vele jaren aan het oplossen van zogenaamde ‘wicked problems’ (taaie vraagstukken). Had als burgemeester van Zwijndrecht zitting in  de ‘Taskforce Human Capital Zuid-Holland’. Was eerder wethouder sociale zaken en arbeidsmarktbeleid in Rotterdam en lid van de commissie Bakker (arbeidsparticipatie), die het toenmalige kabinet Balkenende adviseerde over hervormingen op de arbeidsmarkt. 

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen