'Dít willen ondernemers weten over CO2-neutraal ondernemen'

05-05-2021

Begin

19-05-2021 om 15:30

Einde

19-05-2021 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Het Klimaatplein vroeg de 70 mkb-bedrijven in de Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie welke onderwerpen van CO2-neutraal ondernemen zij extra belicht willen zien.

Dat bleken deze drie onderwerpen te zijn:

Ketenimpact

Veel bedrijven kennen inmiddels hun eigen CO2-voetafdruk. Maar ze zijn steeds vaker benieuwd naar de CO2-impact terug en vooruit de keten in. Hoe achterhaal je die impact en hoe verklein je die vervolgens samen met toeleveranciers en klanten?

Het split incentive-dilemma

Ondernemers willen hun gebouw wel verduurzamen, maar het pand is niet in eigendom. Hoe ga je daarmee om? Hoe is het, samen met de verhuurder, wél te realiseren? En waar liggen de quick wins in het gebruik van het gebouw?

De mogelijkheden van elektrisch vervoer

Hoe faciliteer en organiseer je elektrisch rijden en transport bij je bedrijf of instelling? Hoe kan dit zo effectief en duurzaam mogelijk? En wat zijn de allernieuwste trends en ontwikkelingen, hoe snel gaat het nu eigenlijk?

 

Deze onderwerpen zullen daarom belicht worden tijdens een voor alle Nederlandse bedrijven en instellingen toegankelijk webinar met de volgende sprekers:

  • Mark Huis in 't Veld, senior carbon advisor bij Climate Neutral Group
    Hij begeleidde tientallen internationaal opererende organisaties richting klimaatneutraal ondernemerschap en heeft zich daarnaast ontwikkeld als expert op gebied van klimaatneutrale producten en de foodsector.
  • Ron Hendriks, directeur van Van Beek ingenieurs – Grip op energie
    Hij is dé ervaringsdeskundige op het gebied van duurzaam verbouwen in een gehuurd pand. Hij transformeerde zijn monumentale kantoorpand in samenspraak met de verhuurder van Energielabel E naar A en is nu op weg naar een Paris Proof Building.
  • Maarten Steinbuch, hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven
    Dé kennis- en inspiratiebron voor velen op het gebied van elektrisch vervoer. Internationaal spreker op congressen en webinars. Maarten heeft praktische tips om elektrisch te vervoer dé standaard te maken in jouw bedrijf.

Aanmelden

Aanmelden kan op website van Klimaatplein. Na aanmelding ontvang je de videolink om deel te nemen. Het webinar wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de provincie Noord-Brabant.

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen