Dag van de Techniek

26-05-2021

Begin

05-06-2021 om 11:00

Einde

05-06-2021 om 14:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Vorig jaar was de Dag van de Techniek in de Langstraat één van de hoogtepunten van de Dutch Technology Week. Dit jaar hebben we een aangepast programma voor jongeren die nieuwsgierig zijn naar techniek of een studierichting moeten kiezen.

Wij nemen je mee in de wondere wereld van techniek door middel van een drive-thru!

  • Wanneer: zaterdag 5 juni 2021
  • Tijd: 11.00 uur tot 14.00 uur
  • Locatie: diverse bedrijven en onderwijsinstellingen in De Langstraat
  • Kosten: gratis deelname

Kijkje in de (technische) keuken

Onderwijsinstellingen en technische lokale bedrijven hebben de handen ineengeslagen om deze educatieve dag te organiseren. De drive-thru is speciaal ontwikkeld voor jongeren en hun ouders die nieuwsgierig zijn naar techniek en/of die zich oriënteren naar een studierichting.

Kom erachter welke technische bedrijven actief zijn in De Langstraat, en laat je verwonderen vanuit je eigen auto. Met een kijkje in de technische keuken zie jij direct dat je met techniek kiest voor een mooie toekomst. Het is een slimme keuze, want techniek is overal! Het is veel meer dan het in elkaar zetten van ingewikkelde machines. Het zit ook in gebouwen, auto’s, bruggen, zelfs in ziekenhuizen en pretparken. Je maakt en bedenkt iets wat er echt toe doet.

Route en programma

Tussen 11.00 uur en 14.00 uur ben je van harte welkom bij de deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen. Elk bedrijf en school heeft zijn eigen programma. Zo neemt het ene bedrijf je mee in het werkproces, vertellen de werknemers bij een ander bedrijf meer over hun leuke baan en bij een volgende locatie ontvang je mogelijk een goodiebag of informatie over bepaalde technische opleidingen. Naar wie je toegaat, bepaal je zelf.

Er is een plattegrond beschikbaar waar alle deelnemende bedrijven op vermeld staan.

Techniek van de toekomst

Het doel van de drive-thru is om jongeren te enthousiasmeren voor techniek. Zij zijn de toekomst en wij willen laten zien dat techniek leuk is en je er zoveel kanten mee op kunt.. Er zijn veel technische bedrijven in De Langstraat die staan te popelen om nieuw technisch talent. Twijfelt jouw zoon of dochter om de techniek in te gaan? Dan kun je een kijkje nemen bij diverse onderwijsinstellingen voor meer informatie. Pak die kans en laat je inspireren!

Meer info?

Heb je nog vragen of is er iets onduidelijk? Laat het ons weten! Neem een kijkje op de website van Heusden nieuws of neem contact op met Ardjan Stegehuis via (073) 513 17 89 of info@heusden.nl.

 

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen