Inspiratiesessie BOF meets Mariana Mazzucato

30-06-2021

Begin

13-09-2021 om 15:00

Einde

13-09-2021 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Tijdens de online inspiratiesessie licht Mariana Mazzucato toe welke rol de overheid kan en moet spelen om complexe maatschappelijke problemen op te lossen.

Wie is Mariana Mazzucato?

Mariana Mazzucato is hoogleraar economie en innovatie aan het University College London (UCL) en onder meer voorzitter van de Raad voor Brede Economie en Gezondheid van de World Health Organization en adviseur van de VN en Europese Commissie op het gebied van innovatiegedreven inclusieve en duurzame groei. Haar boeken The Entrepreneurial State, The Value of Everything en Mission Economy zijn in een groot aantal landen gepubliceerd. Voor haar denkwijze over duurzame groei en de ondernemende overheid heeft ze al diverse prijzen in ontvangst genomen.

Mission Economy

Mariana Mazzucato kijkt in haar nieuwe boek Mission Economy op een radicaal nieuwe manier naar de grote uitdagingen waar we voor staan. Opwarming van de aarde, vervuiling, dementie, overgewicht, wapengeweld en mobiliteit. Deze milieu-, gezondheids- en sociale vraagstukken zijn enorm, complex en hebben geen eenvoudige oplossingen. Mazzucato liet zich inspireren door de maanlanding in 1969. Daarbij werden in de 'moonshot'-programma's op grote schaal de inzet en middelen van de publieke en private sector met succes gecombineerd: we gingen naar de maan!

Aanmelden

U kunt zich kosteloos aanmelden voor de online inspiratiesessie via het aanmeldformulier. De sessie is deels in het Engels. Meer informatie is te vinden op de website van het Brabant Outcomes Fund.

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen