Kennissessie: Duurzame inzetbaarheid van werknemers met psychische klachten

09-07-2021

Begin

07-10-2021 om 10:00

Einde

07-10-2021 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Preventie van arbeidsuitval en het bevorderen van werkgeluk en vitaliteit

Het programma van deze sessie is nog in voorbereiding. In ieder geval zullen twee onderzoekers van Tilburg University een presentatie geven over de inzichten die uit onderzoeken zijn opgedaan. Voor professionals is het heel relevant om meer te weten te komen over wat werknemers van waarde vinden in hun welzijn, welke keuzemogelijkheden er zijn om dit te realiseren, en over hoe persoonlijke- en of omgevingsfactoren de realisatie van deze mogelijkheden belemmeren of juist mogelijk maken.

Kim Janssens

Kim doet onderzoek naar een nieuwe innovatieve methodiek voor de gemeentelijke re-integratiepraktijk. Deze methodiek bestaat uit een beslishulp voor werkzoekenden over openheid over psychische problemen op de werkvloer, en een training speciaal ontworpen voor re-integratieprofessionals. Werkzoekenden met psychische problemen worden gedurende één jaar gevolgd om inzichten te verkrijgen in de gezondheid, het welzijn en het werkzoekgedrag van mensen met psychische problemen. Daarnaast heeft Kim onderzoek gedaan naar de attitudes en ervaringen van leidinggevenden ten aanzien van het aannemen van mensen met psychische problemen.

Iris van Beukering

Iris doet onderzoek naar openheid over psychische problemen in de werkomgeving. Stigma geldt als een belangrijke arbeidsbarrière voor mensen met psychische problematiek. Mensen durven vaak niet over hun psychische klachten te praten. Dit is niet geheel onterecht. Openheid lijkt iemands carrière zowel te kunnen helpen als te kunnen schaden. Om meer te weten te komen over de besluitvorming rondom openheid over psychische problemen heeft Iris onderzoek gedaan naar de manieren waarop stigma van invloed is op de duurzame inzetbaarheid van mensen met een beperking. Daarnaast doet Iris onderzoek naar de door werknemers verwachte gevolgen van openheid. En naar wat maakt dat leidinggevenden al dan niet tijd en moeite willen investeren in werknemers met psychische problematiek.

Praktische informatie

Deze online bijeenkomst vindt plaats op donderdag 7 oktober 2021 van 10.00-12.00 uur. Je ontvangt een week voor de bijeenkomst een bevestigingsmail en de link om deel te nemen aan de bijeenkomst.

Aanmelden

Wil je deze bijeenkomst bijwonen? Meld je snel aan via het aanmeldformulier. Kies of je deelneemt aan alleen de sessie op 7 oktober of ook aan de workshop op 8 juli. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen