Realistisch verduurzamen van bedrijventerreinen

10-08-2021

Begin

28-09-2021 om 16:00

Einde

28-09-2021 om 19:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Klappolder Bleiswijk

Bedrijventerreinen verduurzamen, welke ondernemer wil dat nu niet?

Zonnepanelen op het dak brengen je energierekening omlaag. Het afval van je buurman gebruiken als grondstof levert ook geld op. En klimaatadaptieve maatregelen, zoals wateropvang en groenvoorzieningen, zorgen niet alleen voor een gezondere leefomgeving, maar zullen ook klimaatschade aan je bedrijf voorkomen. Een groene omgeving is uitnodigend voor medewerkers om even een rondje te lopen en je veel te volle hoofd leeg te maken.

Dilemma's

Toch is het nog niet zo gemakkelijk te verduurzamen op een realistische manier. Leg je een parkje aan of is het toch beter een bedrijventerrein zo efficiënt mogelijk vol te bouwen en hooguit de randen van groen te voorzien? Lopen die investeringen niet vreselijk op, wat is de terugverdientijd en wie gaat het betalen?

Praktische informatie

Over deze dilemma’s en afwegingen organiseren het netwerk Groene Groeiers van VNO-NCW en MKB-Nederland en IVN, het instituut voor natuureducatie, een inspiratiebijeenkomst op 28 september van 16.00- 19.00 uur.

 

De bijeenkomst wordt gehouden op bedrijventerrein Klappolder in Bleiswijk dat op dit moment geherstructureerd wordt. Een rondleiding over het terrein onder leiding van Rene Geujen van vastgoedbedrijf Next Level en de provincie Zuid-Holland geeft inzicht in de duurzaamheidsuitdagingen in dit gebied.

Sprekers

  • Jelle de Jong, algemeen directeur IVN
    'Wat weten ze bij de High Tech Campus of Schiphol Trade Park over vergroenen wat wij nog niet weten?'
    Jelle licht het project 'vergroenen bedrijventerreinen' toe, waarvoor een grote subsidieaanvraag wordt gedaan bij het Nationale Groeifonds.
  • Groene Groeier Marc van der Heijden, oprichter van Bee in Balance
    Hij plaatst bijenkasten en ecosystemen op bedrijventerreinen. Samen met liftenproducent Kone zal hij uitleggen wat de meerwaarde voor ondernemers is.
  • Gedeputeerde Willy de Zoete van de provincie Zuid-Holland gaat in op het provinciaal beleid en regelingen voor het verduurzamen van bedrijventerreinen.

Van harte welkom zijn ondernemers met een pand of fabriek op een bedrijventerrein in Nederland, vastgoedbedrijven, groene groeiers, parkmanagers en beleidsmedewerkers van werkgeversorganisaties, provincies en gemeenten.

Aanmelden

Meld je aan via de website van MKB Nederland.

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen