Officiële lancering van de Academische Werkplaats ‘Brede welvaart in de regio’

28-09-2021

Begin

01-10-2021 om 12:30

Einde

01-10-2021 om 14:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Op vrijdag 1 oktober 2021 van 12.30 tot 14.15 uur vindt de officiële lancering van de Academische Werkplaats ‘Brede welvaart in de regio’ plaats.

Afwisselend online programma

In een afwisselend online programma opent rector magnificus Wim van de Donk de werkplaats samen met andere gasten uit wetenschap, waaronder Saskia Lavrijssen (hoogleraar energiesystemen) en Irmgard Borghouts (hoogleraar arbeidsmarkt) én praktijk, waaronder Ellen Kroese (directeur VNO-NCW Brabant Zeeland), Hans Mommaas (directeur PBL) en Susanne Agterbosch (adjunct-directeur Het PON-Telos).

Onder leiding van Jorn Matena (&Maes) staan we in verschillende tafelgesprekken stil bij de vraag wat nodig is om de brede welvaart van regio’s te versterken. Hoe kunnen spelers in de regio – overheden, maatschappelijke organisaties, bedrijven en inwoners – werk maken van brede welvaartsontwikkeling? Ben je actief in de regio en streef je naar een sociaal veerkrachtiger en duurzamer economie, dan mag je deze online bijeenkomst niet missen!

Brede welvaart: van groei naar bloei

Hoewel cijfers over het bbp ons misschien wat vertellen over groei en economie, zeggen ze niets over hoe het werkelijk met ons gaat. Groei betekent nog geen bloei. Vandaar dat de roep om brede welvaart steeds luider klinkt. Bij ‘brede welvaart’ gaat het niet enkel om economische groei, maar ook om het welzijn en welbevinden van mensen en de kwaliteit van natuur en milieu. In het streven naar brede welvaart spelen regio’s een belangrijke rol. Voor veel mensen vormt de regio de maat van het dagelijkse bestaan. Maar de regio is ook het schaalniveau waarop de grote opgaven van deze tijd samenkomen en moeten worden opgepakt: de omslag naar een circulaire economie, de transitie naar duurzame energie en een inclusieve arbeidsmarkt. Tijdens de bijeenkomst komen niet alleen deze opgaven aan bod maar ook vragen zoals hoe stuur je regionaal op brede welvaartsgroei? Welk beleid is daarvoor nodig? Hoe benut je de karakteristieken en de kracht van de regio? En wat vraagt het van inwoners, bedrijfsleven, en lokale en regionale overheden?

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaande button. In de week van 1 oktober ontvang je een e-mail met het definitieve programma en een link waarmee je de bijeenkomst kan bijwonen.

Aanmelden lancering academische werkplaats

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen