Inspiratiesessie duurzame inzetbaarheid

14-10-2021

Begin

14-10-2021 om 09:30

Einde

14-10-2021 om 12:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Vorig jaar zijn Cedris en Zilveren Kruis het project Duurzame Inzetbaarheid gestart.

Dit is een publicatie van Cedris.

De drie geselecteerde bedrijven, Tiem, Pantar en Promen, zijn met diverse projecten en activiteiten aan de slag gegaan. Tijdens een inspiratiesessie op 14 oktober laten we de voortgang van deze projecten zien. 

Inhoud van de sessie

De drie deelnemende bedrijven nemen de deelnemers mee in wat het project heeft opgeleverd, welke beweging het in gang heeft gebracht en wat de huidige en toekomstige activiteiten binnen de bedrijven op het gebied van duurzame inzetbaarheid zijn. Tijdens de sessie gaan we naast het delen van kennis ook actief met elkaar in gesprek.

Tiem

Bij Tiem staat de vraag centraal: ‘Hoe start ik met het opzetten van een beleid duurzame inzetbaarheid?’. De directie en het managementteam van Tiem hebben tijdens een online strategiesessie de visie van Tiem op duurzame inzetbaarheid aangescherpt. Met name op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Zij nemen je graag mee in de voortgang van hun project waarbij ze als volgende stap een organisatiescan gaan uitvoeren.

Promen

Dit project richt zich op fysieke belasting bij de groenmedewerkers. Het doel is medewerkers en leidinggevenden bewuster te maken van de risico’s van fysieke belasting. Ook willen ze medewerkers motiveren tot gezond gedrag, waardoor de kans op gezondheidsklachten door fysieke belasting minimaal wordt. Intussen is dit project afgerond en is de evaluatie bekend.

Pantar

Deze pilot richt zich op het activeren van leidinggevenden, zodat ze hun medewerkers stimuleren in het nemen van eigen regie. Daarnaast willen ze hun visie herformuleren zodat gezond en vitaal leven en werken een vast onderdeel wordt in de bedrijfscultuur van Pantar. Zilveren Kruis heeft Pantar een voorstel gedaan om hun vraag over duurzame inzetbaarheid te kunnen beantwoorden. Er is een strategiesessie geweest. Graag vertellen zij wat de uitkomst hiervan is en wat hun vervolgstappen zijn.

Aanmelden

De sessie vindt online op 14 oktober plaats via Teams en is van 09.30 – 12.30 uur. Aanmelden kan door een email te sturen naar jdedoes@cedris.nl. Na aanmelding wordt de uitnodiging voor de bijeenkomst op een later tijdstip door Zilveren Kruis gestuurd.

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen