Innovatie en duurzaamheid: waar liggen de kansen?

09-12-2021

Begin

07-04-2022 om 15:30

Einde

07-04-2022 om 17:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Nunner logistics - Helmond

Laat je inspireren door de presentaties van Nunner Logistics en van Hall innovations.

Wat als ‘ons’ drinkwater op langere termijn niet meer vanzelfsprekend is? We elke druppel moeten uitkoken voordat we het kunnen consumeren? Zou jij als ondernemer de kans grijpen om niet meer afhankelijk te zijn van het stroomnetwerk omdat je de opslag van energie zelf beheerd?

Voorkom dat je afhankelijk blijft van externe factoren en onderzoek de kansen om te innoveren binnen jouw onderneming. Benieuwd hoe? Laat je inspireren door de presentaties van Nunner Logistics en van Hall innovations. 
 

Van Hall Innovations

Van Hall Innovations is opgericht door Gerard Lathouwers en hij gaat ons vertellen over zijn ervaringen en innovaties op het gebied van duurzaamheid.

Hij emigreerde van Nederland naar Puerto Rico in 2010, hier werd hij herhaaldelijk geconfronteerd met tropische stormen en aardbevingen. Het gevolg was dat de energie- en watervoorziening er regelmatig uitlag. Hij besloot om een 100% duurzaam huis te bouwen, inclusief een zonne-energiesysteem volledig off the grid en een waterzuiveringssysteem dat regenwater via UV-filters kon zuiveren. Dit alles om ervoor te zorgen dat hij zelfvoorzienend was tijdens een natuurramp wanneer de stroom uitviel. In 2017 ontving hij de hoogste award van Cemex op het gebied van duurzaam bouwen. Drie jaar later maakte hij gebruik van zijn kennis en begon zijn uitvinding te vermarkten onder de vlag ‘van Hall Innovations’ in Nederland.
 

Nunner Logistics

Het bedrijf werd in 1955 opgericht in de wijnregio van Zuid-Stiermarken in Oostenrijk, heeft meerdere vestigingen in Europa en heeft momenteel zijn hoofdkantoor in Nederland. Nunner is een toonaangevende leverancier van logistieke diensten. Het bedrijf biedt een geïntegreerd portfolio van logistieke diensten dat de totale toeleveringsketen van bron tot eindgebruiker omvat. Nunner ontwerpt, ontwikkelt, integreert, verkoopt en exploiteert geavanceerde logistieke oplossingen die door klanten – in alle sectoren van industrie en handel – worden gebruikt om een transparant, kostenefficiënt en betrouwbaar toeleveringsketen- en distributiesysteem te creëren.

Nunner heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan en is onder andere ISO 14001 gecertificeerd en lid van Green freight Europe, waar ze actief bijdragen aan het standaardiseren van meetnormen voor de CO2-voetafdruk. Nunner heeft de CO2-voetafdruk voor haar klanten de afgelopen jaren aanzienlijk verlaagd. Erwin Cootjans zal ons meenemen tijdens de sessie over hoe zij duurzaamheid in de organisatie geïntegreerd hebben.
 

Aanmelden

Leden van VNO-NCW Brabant Zeeland kunnen zich aanmelden via de app.
Maximaal 30 plaatsen beschikbaar!

Ben jij geen lid maar wil je wel graag deelnemen aan deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Rena Swalen via swalen@vnoncwbrabantzeeland.nl

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen