Werken met statushouders

24-12-2021

Begin

08-02-2022 om 09:30

Einde

08-02-2022 om 11:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Tijdens deze sessie geven we antwoord op alle vragen over werken met statushouders.

Wegens succes organiseren wij een tweede themaweek met als thema ‘Hoe kom ik wél aan personeel?’. De sessies van onze eerste themaweek in januari zaten binnen no-time vol, en we willen natuurlijk zoveel mogelijk werkgevers en HR-medewerkers/managers de kans geven om deel te nemen. Meld je nu aan!

De arbeidsmarkt is krapper dan ooit. Het vinden van goed, loyaal personeel was nog nooit zo moeilijk. Ben jij als werkgever ten einde raad? Doe dan van 7 tot en met 11 februari 2022 mee aan de ‘Themaweek: Hoe kom ik wél aan personeel?’ Tijdens deze themaweek slaan het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant, Talentvol en AANtWerk de handen ineen om jou als werkgever te laten zien dat er wél oplossingen zijn. En die oplossingen zijn dichterbij dan je denkt… Tijdens deze themaweek verrassen we jou met interessante content en inhoudelijke sessies waarmee we jouw ogen openen. Laagdrempelig, online én praktisch.

 

Sessie 1: Werken met statushouders

Vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) zijn naar Nederland gekomen om hier aan een nieuw bestaan te werken. Een betaalde baan is daarvoor de start, ze zijn daarom extra gemotiveerd. Maar: arbeidsparticipatie blijft sterk achter onder deze groep. Hoe dat komt? Over statushouders bestaan veel (voor)oordelen. Ook speelt de taalbarrière mee. En als werkgevers de kans geven aan een statushouder op de werkvloer, komt daar best veel bij kijken. Wat betekent het voor het team? Welke begeleiding heeft een statushouder nodig? En zijn er subsidies of regelingen beschikbaar? Tijdens deze sessie geven we antwoord op alle vragen over werken met statushouders.

 

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen