Smart People, mensen in het hart van de bouw- en techniektransitie

26-01-2022

Begin

23-03-2022 om 10:00

Einde

23-03-2022 om 12:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Spark Campus, Den Bosch

De BTIC Tour komt ook langs Brabant

Het BTIC doet een tour door Nederland! Samen met zes regionale innovatie-hubs organiseert het Bouw en Techniek Innovatiecentrum inspirerende sessies over innovaties kenmerkend voor die regio. De innovatiehubs lichten actuele ontwikkelingen toe en regionale sprekers delen hun best practices.

Van biobased en klimaatadaptief bouwen tot industrialisatie, digitalisering en human capital. In deelonderwerpen wordt besproken hoe regionale spelers kunnen aanhaken bij landelijke kennis- en innovatieprogramma’s van het BTIC. Welke stappen kunnen gezamenlijk gezet worden? Wat is er nodig om tot consortiavorming te komen en echt aan de slag te gaan? Maxime Verhagen, boegbeeld van het BTIC en voorzitter van Koninklijke Bouwend Nederland, en Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, zijn afwisselend ter plaatse aanwezig.


BuildinG trapt BTIC on Tour af met de online sessie 'Werken aan opschaling van bioboased bouwen'. Biobased bouwen heeft de toekomst. Digitalisering speelt een belangrijke rol bij de opschaling ervan. Na de introductie van Maxime Verhagen over het belang van innovatie in de ontwerp-, bouw- en technieksector deelt Mirjam Wulfse, Gedeputeerde bij de Provincie Groningen, de heldere ambitie van de provincie omtrent biobased bouwen. Professor Peter Russell schetst vervolgens vanuit het BRAINR-programma de kansen en uitdagingen van digitalisering als accelerator. Hoe creëer je vertrouwen in werkwijzen en materialen, zodat de markt deze accepteert? We sluiten af met een catwalk van biobased materialen en toepassingen.
 

Meer informatie en aanmelden

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen