Inspiratiesessie doe-netwerk gelijke kansen

03-03-2022

Begin

14-03-2022 om 15:00

Einde

14-03-2022 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Hoe zit het bijvoorbeeld met de wet- en regelgeving

Op 14 maart vindt de online inspiratiesessie van ons doe-netwerk gelijke kansen plaats. Lotteke Hamelink vertelt hoe ze bij Alliander op een interactieve manier het gesprek voeren over sociale veiligheid, oordelen, vooroordelen en micro-agressie. Samina Ahmed en Wilma Roozenboom (Refugee Talent Hub) praten over het werken met statushouders.
 

 

Praktische informatie

Maandag 14 maart 2022 | 15.00 – 16.00 uur | aanmelden

 

Over de sprekers

Lotteke Hamelink – Alliander
Op de werkvloer ontstaat draagvlak voor diversiteit en inclusie (D&I) meestal niet vanzelf. We vinden het in de praktijk vaak lastig om ons in te leven in of samen te werken met mensen die niet op ons lijken. Alliander is hier op een bijzondere manier mee aan de slag gegaan. Met de gespreksstarter, genaamd ‘Met andere ogen’ kunnen teams op een interactieve manier het gesprek voeren over sociale veiligheid, oordelen, vooroordelen en micro-agressie. Door middel van Virtual Reality kunnen medewerkers een inkijkje krijgen in verschillende situaties van sociale uitsluiting en grensoverschrijdend gedrag. Zo worden blinde vlekken zichtbaar en ongemak bespreekbaar. Participatieadviseur Lotteke Hamelink vertelt wat deze methode bij Alliander teweeg heeft gebracht.

Samina Ahmed en Wilma Roozenboom – Refugee Talent Hub
Veel werkgevers hebben vragen rondom het werken met statushouders. Hoe zit het met de wet- en regelgeving? Waar begin je als je iemand wil aannemen? En welke begeleiding is eigenlijk nodig? Samina Ahmed, projectmedewerker bij Refugee Talent Hub vertelt vanuit haar eigen ervaring hoe het was om in Nederland te gaan werken. Wat heeft haar geholpen en wat werkte juist niet? Wilma Roozenboom, directeur van Refugee Talent Hub, vertelt daarna wat werkgevers (nog meer) kunnen doen om statushouders te ondersteunen op het werk.

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen