Dag van de Techniek

01-06-2022

Begin

18-06-2022 om 10:00

Einde

18-06-2022 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bedrijventerrein Vossenberg, Tilburg

Open dag Techniek in Tilburg, Waalwijk, Drunen, Gilze en Dongen.

 

Op zaterdag 18 juni, de Dag van de Techniek, organiseert Midpoint Brabant samen met technische bedrijven en onderwijsinstellingen in vijf gemeenten in Midden-Brabant een Open Dag voor iedereen die nieuwsgierig is naar techniek, zich oriënteert op een studie in deze richting of overweegt om naar een technisch beroep over te stappen. Lees hier wat er die dag te doen is in Dongen, Drunen, Gilze, Tilburg en Waalwijk.
 

Tilburg

Op deze dag presenteren Tilburgse maakbedrijven en onderwijsinstellingen zich van 10.00 tot 15.00 uur bij een Ontdek Techniek markt op het bedrijventerrein Vossenberg. Voor deze gratis toegankelijke Open Dag hebben al negen organisaties hun deelname bevestigd: Art Group, Marvo Technologies, Fuji Film, Agristo, de brandweer, WSP, ROC Tilburg, IW Brabant-Zeeland en Ontdekstation 013. In workshops en andere activiteiten ervaren jongeren en zij-instromers hoe veelzijdig techniek is. Ook krijgen zij informatie over vacatures en kunnen ze informeel kennismaken met de deelnemende bedrijven en organisaties. Het WerkgeversServicepunt Midden-Brabant heeft een banenpunt en Ontdekstation013 verzorgt workshops voor kinderen en jongeren. Wil je graag meer informatie ontvangen of met je bedrijf/organisatie deelnemen aan dit evenement? Neem dan contact op met info@midpointbrabant.nl. De exacte locaties en het programma worden binnenkort bekend gemaakt.
 

Waalwijk

In Waalwijk vindt die dag van 10.00 tot 16.00 uur op het terrein van BekkerLaGram aan de Mechie Trommelenweg 12B de Ontdek Techniek markt plaats waar je kennis kunt maken met lokale technische bedrijven en  een bouwplaats kunt bezoeken. Ook hier is het evenement vooral voor zijinstromers en jongeren die kennis willen maken met techniek. Tot nu toe hebben al maar liefst twintig organisaties hun deelname bevestigd. Bij workshops en andere activiteiten ontdek je hoe boeiend werken in de  techniek is en welke vacatures er zijn bij de deelnemende bedrijven. ’s Ochtends kun je van 9.00 tot 12.00 uur de bouwplaats van het project Akkerlanen bezoeken. Je krijgt uitleg over het project en over GPS. Je ervaart er de werkzaamheden van een wegenbouwbedrijf dat daar werkzaam is en beleeft zelf hoe een Tigerstone bestratingsmachine werkt. Wil je meer info? Neem dan contact via info@midpointbrabant.nl.
 

Drunen (gemeente Heusden)

In de gemeente Heusden organiseert Platform Techniek de Langstraat op 18 juni het jaarlijks terugkerend evenement voor de Dag van de Techniek samen met dertig technische bedrijven en diverse onderwijsinstellingen uit de Langstraat. Het doel van deze dag is om jongeren te inspireren en te laten zien dat techniek overal is. Techniek is veel meer dan het in elkaar zetten van ingewikkelde machines. Het zit ook in gebouwen, auto’s, bruggen, zelfs in ziekenhuizen en pretparken. Verschillende bedrijven uit de regio laten er hun expertise zien. Ook onderwijsinstellingen zoals het Koning Willem 1 College uit Den Bosch en SG de Overlaat uit Waalwijk zijn aanwezig. Zo maken jongeren niet alleen op een leuke manier kennis met techniek, maar ook met toekomstige technische studierichtingen. Het evenement is gratis toegankelijk en vindt van 10.00 tot 15.00 uur plaats bij Breman, Marconilaan 4 in Drunen. Het dagprogramma kun je vinden op www.techniekvanjouwtoekomst.nl.


Gilze

In Gilze organiseren technische bedrijven op 18 juni van 8.30 tot 12.30 uur een Open Bedrijven Dag route op de bedrijventerreinen Midden Brabant Poort, Broekakkers en bij Willemse Staalconstructies. Zij openen hun poorten en geven rondleidingen en workshops om jongeren en zij-instromers te inspireren voor techniek. Deze zaterdag vindt ook de 12e editie van het RTD Wielerweekend Gilze plaats, een van de grootste wielerevenementen van Nederland. De omloop die hier onderdeel van is komt ook langs Midden Brabant Poort. Een extra reden dus om naar de Open Dag te komen. Techniek en fietsen zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wil je meer informatie ontvangen of met je bedrijf deelnemen aan dit evenement? Neem dan contact op via info@midpointbrabant.nl. Het is de bedoeling jaarlijks op iedere derde zaterdag van juni een dergelijke dag te organiseren.


Dongen

Ook bij de Open Bedrijven Dag in Dongen maken jongeren en zij-instromers kennis met techniek. Eén van de bedrijven die zijn poorten opent is Van Uitert. Dit techniekbedrijf is gespecialiseerd in transportsystemen en speciaalmachines. Interessant om hier te zien zijn de eigen ontwerpafdeling, de software-, hardware en robotengineers en de uitgebreide productiefaciliteiten. Ook andere bedrijven kunnen zich per mail via info@midpointbrabant.nl aanmelden voor deelname aan de Open Bedrijvendag op 18 juni. De openingstijden zijn van 10.00 tot 14.00. Net als in Gilze wil Dongen jaarlijks op iedere derde zaterdag van juni een Open Dag van de Techniek organiseren.

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen