Landelijk MZSW-Congres

15-06-2022

Begin

20-10-2022 om 10:00

Einde

20-10-2022 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Antropia, Driebergen

Workshops over veilig werken en aanpak grensoverschrijdend gedrag

 

Op 20 oktober 2022 organiseert SBCM samen met de landelijke klankbordgroep het jaarlijkse MZSW-congres, waarbij het programma is toegespitst op OR-leden van werk- of participatiebedrijven. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan dit congres, waar je verschillende workshops kunt volgen over de professionalisering van de OR en over actuele thema’s waarmee de OR in de SW geconfronteerd wordt. Daarnaast is het congres een ontmoetingsplek om kennis te delen, deze toepasbaar te maken, onderlinge contacten aan te halen en inspiratie op te doen.

 

Veilig werken en aanpak grensoverschrijdend gedrag

Begin dit jaar zette Tim Hofman met zijn programma BOOS, over The Voice of Holland, het thema (seksueel) grensoverschrijdend gedrag in één keer op de agenda van elke organisatie. Elke organisatie vroeg zich af: hoe hebben wij dat eigenlijk geregeld en hoe sociaal veilig is onze cultuur? Naast sociale veiligheid is er in het werk ook fysieke en mentale veiligheid, bijvoorbeeld het voorkomen van ongelukken en de juiste balans tussen werkstress en werkdruk. In het MZSW-congres van dit jaar staan al deze veiligheidsonderwerpen centraal, met in de plenaire onderdelen een focus op het actuele thema van grensoverschrijdend gedrag en sociale veiligheid.

 

Keuze uit workshops

Net als in de voorgaande jaren kun je kiezen uit een breed palet van workshops op de thema’s: Arbo en Veiligheid; Grensoverschrijdend Gedrag; Veranderende Doelgroepen en Ambtelijk Secretaris en Vakbond. Daarnaast laten we tijdens het congres op een interactieve manier zien hoe grensoverschrijdend gedrag optreedt en hoe je het bespreekbaar kunt maken. Paralympisch zeiler Rolf Schrama verzorgt de afsluiting van het congres. In een levendig verhaal vol zelfspot, humor en ernst legt hij feilloos de complexe materie uit.

 

Praktische informatie

Het jaarlijkse MZSW-congres vindt plaats op 20 oktober 2022 in Antropia, Driebergen. Deelname aan dit congres is gratis en kan met een of meer OR-leden, of zelfs met de hele OR. Met meer leden kun je optimaal gebruikmaken van het brede aanbod aan workshops tijdens dit congres. Het is wel noodzakelijk om je vooraf aan te melden. Eind juni gaat de inschrijving open. Ben je benieuwd naar eerdere edities van het MZSW-congres? Bekijk dan deze pagina over het MZSW-congres op onze website.

Wil je meer weten over hoe SBCM jouw OR kan ondersteunen? Lees dat in het nieuwsbericht ´Medezeggenschap in de SW: zorg voor een goed netwerk´.

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen