Kruispunt Brabant: Richting aantrekkelijk werkgeverschap

29-06-2022

Begin

06-07-2022 om 08:00

Einde

06-07-2022 om 10:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Agri&Food Plaza, Den Bosch

Wat zijn de trends op arbeidsmarkt en hoe kan je daar effectief op inspelen met mobiliteitsmanagement?

 

Hoe kan ik met inzet mobiliteitsmanagement mijn rendement als werkgever vergroten? Kruispunt Brabant staat in het teken van de schaarste op de arbeidsmarkt en de rol die mobiliteit hierin speelt. Ben je ook naarstig op zoek naar nieuwe medewerkers? Steek je veel energie in recruitment echter met te weinig effect? Hoe aantrekkelijk ben je als werkgever? Wat kunnen we anders doen? Kan een modern mobiliteitsbeleid helpen? 

Je bent van harte welkom op de verfrissende ontbijtsessie bij Agri&Food Plaza op woensdag 6 juli van 8.00 tot 10.15 uur inDen Bosch! Laat je inspireren door onder andere Jumbo, WeAreNew en Concapps. En ga aan de slag met de vraag wat jouw organisatie kan doen om de doelen op mobiliteit te realiseren.

 

Programma

We pakken dit actuele onderwerp beet met discussies, vragen en kennis met gasten uit het bedrijfsleven MKB en corporate. Dit onder leiding van dagvoorzitter Tom Jessen. We brengen je graag kennis, inspiratie en handvatten.

 1. Trends in arbeidsmarkt
 • Bart Zegers arbeidsmarktbestuurder VNO-NCW Brabant-Zeeland vertelt over de trends in de arbeidsmarkt en hoe we zorgen dat de personeelstekorten weggewerkt worden.
 • Ook Casper Stelling schuift aan. Hij is Manager Markt en Kennisontwikkeling bij MuConsult en senior adviseur verduurzaming personenmobiliteit. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring met het adviseren van werkgevers en de overheid over beleidsmaatregelen en vertelt over zijn onderzoek naar de impact van mobiliteitsmaatregelen op de inzetbaarheid, productiviteit, gezondheid en plezier van werknemers.
 1. Succesvolle collectieve aanpak op bedrijventerrein Vorstengrafdonk
 • Hoe werk je samen met bedrijven in de buurt aan een betere bereikbaarheid? Wat zijn de successen? Welke lessen zijn hier voor andere werkgevers uit te trekken?
 1. Hoe geef je als werkgever vorm aan aantrekkelijk werkgeverschap in relatie tot mobiliteit?
 • Jumbo Nederland verleidt medewerkers duurzamer en minder met de auto te reizen. Zij vroegen creatieve duizendpoot en designer Rombout Frieling om te onderzoeken wat medewerkers weerhoudt duurzaam te reizen. Rombout vertelt ons over zijn ervaringen die tot concrete verbetervoorstellen leiden.
 • Niels Bek van WeAreNew deelt zijn visie op de mogelijkheden om talent in Brabant te houden. Hoe concurreer je op de arbeidsmarkt als Veghels bedrijf met designstudio’s in de grote steden?
 • Hans Donkers, CEO van Concapps, won de regionale ‘Zo Werkt Het’ award voor hybride werkgever van het jaar 2022 en vertelt wat hybride werken zijn bedrijf gebracht heeft en hoe dit hen helpt op de arbeidsmarkt.
 1. Verdiepende werksessie: Wat kan jouw organisatie doen om doelen op mobiliteit te realiseren?
 • Wat zijn trends en ontwikkelingen in mobiliteit en welke maatregelen zijn bij andere Brabantse werkgevers succesvol gebleken?
 • Aan de hand van de Mobiliteitsindex zoomen we in op jouw mogelijkheden voor vernieuwing van mobiliteit.
 • Hoe vertaal je ideeën voor maatregelen in concrete acties en beleidsaanpassingen en hoe kan BMN hierin ondersteunen?
   

Enthousiast geworden?

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

 

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen