Nederland blijft tot top Europese innovatielanden behoren

11-07-2023

Op het toonaangevende European Innovation Scoreboard (EIS) is Nederland net als in 2022 aangemerkt als ‘Innovatieleider’.

Dit is een publicatie van Rijksoverheid

Nederland staat in totaal vierde op de Europese ranglijst. De EIS beoordeelt op 32 indicatoren alle EU-lidstaten en vergelijkt deze resultaten met andere landen van binnen en buiten Europa. Het gaat onder meer om de hoeveelheid private en publieke investeringen in onderzoek en ontwikkeling, publiek-private samenwerking, innovatie binnen het mkb, digitalisering, octrooiaanvragen, kwaliteit van onderzoek en de mate van werkgelegenheid binnen innovatieve bedrijven en kennisinstellingen.

Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat): “Deze positie is een mooie waardering voor alle innovatieve ondernemers, onderzoekers en wetenschappers, maar is niet vanzelfsprekend. Daarom stimuleren we meer en meer dat kennis in Nederland op niveau blijft, maar vooral ook leidt tot concrete innovaties. Er vinden daarom volop extra private én overheidsinvesteringen plaats in onderzoek en innovatie om ook op de lange termijn in Nederland voldoende banen en inkomsten te hebben. Bijvoorbeeld in quantum, fotonica, waterstof, maar ook in biomedische innovatie.”

Lees verder

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen