'Het 'parkeren' van mensen is te makkelijk, laat ze meedoen op de arbeidsmarkt'

11-07-2023

Jos Koopman, directeur van WVS en lid bestuur Regionaal Werkbedrijf, vertelt hoe hij naar het veranderende werkveld kijkt.

Dit is een publicatie van Regio West-Brabant

Wat valt u op als u naar de arbeidsmarkt kijkt?

"WVS heeft het stigma dat we met mensen met een beperking werken. Ik wil daar wel over opmerken dat iedere Nederlander met ons te maken kan krijgen. We werken bijvoorbeeld met mensen die een herseninfarct krijgen. Mensen die voorheen een goedbetaalde baan hadden. Dat zijn natuurlijk heftige situaties. Daarom is het extra mooi als je toch wat voor deze mensen kunt betekenen en echt dat vangnet kunt zijn. Zodat ze weer aantrekkelijk werk kunnen doen dat bijdraagt aan hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Het 'parkeren' van mensen is te makkelijk, ze mee laten doen op de arbeidsmarkt en in onze maatschappij vormt de echte uitdaging."

Wat zijn ontwikkelingen die u volgt?

"Inclusieve technologie, dus technologie die mensen helpt bij het zoeken van werk óf ze tijdens hun werk ondersteunt, vind ik interessant voor onze doelgroep. Denk dan aan een exoskelet dat een medewerker meer fysieke kracht kan geven of apps en schermen die medewerkers voorzien van een continue uitleg of aangeven of ze hun werk correct doen. In de regio vindt dit bij Tech for Inclusion van MidZuid in Oosterhout al plaats bijvoorbeeld. Dat kan mogelijkheden bieden voor bedrijven. Die hoeven medewerkers niet de hele tijd te begeleiden of te controleren. Anderzijds vraagt het bedienen van technologie ook een bepaalde mate van intelligentie. Toch zie ik de mogelijkheden van technologie positief in."

Lees verder

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen