Personeel gezocht? Zo krijg je meer diversiteit op de werkvloer

08-08-2023

Saniye Çelik, lector Diversiteit aan de Hogeschool Leiden vertelt hoe je de eerste stappen zet naar meer diversiteit en inclusie in je bedrijf

Dit is een publicatie van KVK. Geschreven door Frances Gallimore.

Uit onderzoek van organisatieadviesbureau McKinsey blijkt dat bedrijven die inclusief ondernemen meer winst maken. Dat komt omdat ze beter presteren op verschillende punten. Bedrijven met een divers personeelsbestand hebben een hogere flexibiliteit en productiviteit. Ze kennen de klant beter, hebben minder personeelstekort en een positiever imago. 

Diversiteit in je bedrijf brengt dus allerlei voordelen met zich mee, maar zonder inclusie levert het niks op. Diversiteit gaat over de verschillen tussen mensen. Inclusie gaat over hoe we met deze verschillen omgaan. Saniye Çelik, die onderzoek doet naar diversiteit en inclusie bij organisaties, licht toe: “Wanneer er wel diversiteit is, maar niet iedereen accepteert die verschillen, dan zorgt dat juist voor meer problemen.” Om dit te voorkomen, moeten managers en leidinggevenden volgens Çelik hun rol pakken. Zij zijn aan zet om de eerste stappen te nemen. Deze eerste stappen zijn volgens haar het scannen van de organisatie en het werven van divers personeel.

Lees meer

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen