Midden-Brabantse ondernemers werken aan arbeidsproductiviteit met oog voor mens en organisatie

20-09-2023

Bedrijven en onderwijsinstellingen in Midden-Brabant leren in het lerend netwerk 'Slimmer werken' van elkaar hoe ze techniek kunnen gebruiken om de arbeidsproductiviteit te verhogen.

Dit is een publicatie van Midpoint Brabant

Met automatiseren en robotiseren verbeter je de arbeidsproductiviteit. Maar wat betekent dit voor de medewerkers en je organisatie? Deze vraag stond centraal bij de inmiddels derde werksessie van het mens- en organisatielab op 6 september bij Van Schijndel Metaal in Dongen. Dit open innovatieproject is onderdeel van het lerend netwerk Slimmer werken van Midpoint Brabant, dat in maart van start is gegaan. Bedrijven en onderwijsinstellingen in Midden-Brabant leren hier van elkaar hoe ze techniek kunnen gebruiken om de arbeidsproductiviteit te verhogen. En dit hand in hand te laten lopen met de organisatie en haar mensen.

Ook Brabants Besten Arnold Versteeg (VPT Versteeg) maakt onderdeel uit van dit netwerk. Hij vertelde over zijn aanpak en de voortgang: VPT Versteeg heeft een actieplan ontwikkeld rond de vraag hoe je de optimale werkplek zou kunnen creëren om het maximale uit de interactie tussen mens en machine te halen. Manager manufacturing Pieter de Ruyter: ‘We willen er voor zorgen dat de operators op de werkvloer hun zware fysieke werkzaamheden lichamelijk kunnen blijven uitvoeren en dat het werk ook voor onze toekomstige collega’s interessant blijft om te doen.’

Lees verder

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen