Brabants Besten Maarten Hoogwout over een Leven Lang Ontwikkelen

10-10-2023

‘Een leven lang ontwikkelen en robotica: gaat dat wel samen? Je moet wel!’

Dit is een publicatie van gemeente Oosterhout.

‘West-Brabant heeft het grootste cluster aan kennis en kunde van robotica in Nederland. Vandaar ook dat Breda Robotics is opgericht. We moeten er met elkaar voor zorgen dat het talent zich hier in de regio ontwikkelt en niet naar elders verdwijnt. Brainport Eindhoven heeft het wat dat betreft heel erg goed gedaan. Hun PR is fantastisch. Maar dat moeten wij en kunnen wij hier ook. Daar zul je van jongs af aan al mee moeten beginnen. Robots zijn namelijk echt wel heel gaaf!’ aldus de ambassadeur voor deze tak van ontwikkeling in onze regio.

‘Onze regio en de robotica-branche moet zich – met oog op de toekomst – totaal, gezamenlijk en in zijn geheel ontwikkelen. Je moet daarvoor in het onderwijs, zeker vanaf de basisschool, een zaadje planten. En dan niet alleen een keertje een gastles; techniek en daarin verweven robotica moet een vak worden. Van basisschool tot aan universiteit, op elk niveau. En daarbij zou een Hogeschool als Avans zich kunnen omturnen tot kennisinstelling voor toegepaste technieken. Dat zou een prima start zijn voor diegenen die na hun opleiding de arbeidsmarkt op gaan. Nu lijkt alles op het gebied van robotica ons of onze werknemers te overkomen en daar moeten we in het onderwijs dus vroeg bij zijn. We zullen onze basis veel breder moeten maken’, denkt Maarten hardop.

‘Samenwerking is hét devies. Echt!’, zegt Maarten bijna streng. ‘Zonder met elkaar aan de slag te gaan, komt het nooit goed. Je hebt alle partijen nodig en niet iedereen moet het wiel apart uitvinden. Zorg ervoor dat robotica zichtbaar is, maak het leuk, maak het gaaf! Neem van jongs af aan kinderen mee naar NEMO in Amsterdam, naar de Uitvindfabriek hier in Breda of naar Robotland net over de grens in Essen. Daarmee ontwikkel je enthousiasme voor de toekomst!’

Lees verder

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen