Project Werkend Lerend in West-Brabant wil met leer-werktrajecten talent anders benutten

31-10-2023

Peter Princen van Werkplaats Brabant vertelt meer over de leerwerktrajecten voor kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt

Dit is een publicatie van Regio West-Brabant.

Bij Werkplaats Brabant werken we met mensen die verschillende problemen kennen. Zij ervaren een afstand tot de arbeidsmarkt. We merken dat het lastig is om deze mensen toch mee te laten draaien in het werkende leven. Dat vraagt om een andere aanpak om dit talent toch te benutten. Dat willen we met Werkend Leren in West-Brabant bieden. Je kunt het zien als een vorm van leer-werktraject bij bedrijven. Deze mensen, die we onze kandidaten noemen, zaten lang in de bijstand. Of ze zijn bijvoorbeeld ooit ziek geworden en willen weer aan het werk, maar krijgen niet makkelijk iets gevonden dat aansluit bij hun specifieke kennis of leervraag.

Kandidaten komen in aanraking met dit project via gemeenten en andere instanties uit ons netwerk. Allereerst zoeken we, in samenwerking met deelnemende bedrijven, een mogelijkheid tot zelflerende teams. Niet ieder bedrijf is logischerwijs geschikt voor deze manier van werken. Onze kandidaten vervolgens in een team waarin andere mensen met verschillende leerdoelen samengebracht zijn. Kandidaten kunnen bijvoorbeeld gaan werken bij de receptie van een bedrijf. Niet per se omdat ze dat werk willen doen of omdat ze een betere receptioniste willen worden, maar omdat ze Nederlandse taal willen leren of omdat ze digitale vaardigheden willen opdoen. Zo doen ze én werkervaring op én leren ze hun nodige vaardigheden.

Lees verder

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen