Midden-Brabant zet in Regio Deal met het Rijk in op de brede welvaart

07-11-2023

Bij Regio Deals werken Rijk en regio samen om de kwaliteit van leven, wonen en werken van inwoners en ondernemers te verhogen, juist op plekken die een extra impuls goed kunnen gebruiken.

Dit is een publicatie van Midpoint Brabant

Op 1 november heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken het startschot gegeven voor de Regio Deal ‘Ondernemen, innoveren en experimenteren met de mens centraal’ van Midden-Brabant. Deze bestaat uit negen innovatieprojecten die alle gericht zijn op het bevorderen van de brede welvaart in deze regio én ons land. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft hiervoor € 12,5 miljoen toegekend. Dit bedrag is door diverse partijen verhoogd naar ruim € 30 miljoen.

Met de Regio Deal verbindt Midden-Brabant kennis en praktijk in de vorm van proeftuinen voor veranderopgaven in duurzaamheid en leefbaarheid & welzijn. Bas van der Pol, voorzitter van de Regio Deal-stuurgroep: “In innoveer- en experimenteeromgevingen werken experts, onderzoekers, studenten en creatieve makers de komende vier jaar aan nieuwe oplossingen voor deze belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Met de inzet van nieuwe datatechnologieën en talent versterken we het ondernemerschap in het breed aanwezige mkb en bevorderen we het welzijn van onze samenleving.”

Lees verder

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen