Bedrijven in energietransitie zoeken personeel met hulp van AI

28-11-2023

Het Arbeidsmatchplatform gaat met hulp van artificial intelligence (AI) op zoek naar onbenut potentieel op de arbeidsmarkt

Dit is een publicatie van Emerce.

Technisch geschoold personeel is schaars. Zonder ingrijpen loopt de verduurzaming van Nederland vast. Tegelijk beschikken veel mensen zonder het zelf te weten over vaardigheden die nodig zijn voor een baan in de energietransitie. Denk bijvoorbeeld aan een bakker die voor zijn werk over een fijne motoriek beschikt. Een vaardigheid die ook uitstekend van pas komt bij veel installatiewerk.

Door vooral te kijken naar de vaardigheden van een persoon in plaats van opleidingen die hij of zij heeft gevolgd, kunnen vacatures in de energietransitie beter worden gematcht. Pas daarna wordt gekeken wat de toekomstige werknemer nog mist en welke opleidingen of vaardigheden nodig zijn om daadwerkelijk van start te gaan. Op deze manier kunnen meer zij-instromers worden geworven en ook bestaande werknemers in de energietransitie worden behouden door inzicht te geven in het carrièreperspectief.


Zeven bedrijven die actief zijn in de energietransitie hebben zich verenigd in het Arbeidsmatchplatform. Een maatschappelijke start-up waarmee Alliander, Enexis, Stedin, TenneT, KPN en de aannemers Van Gelder en Van Voskuilen ook andere bedrijven in de energietransitie enthousiast willen maken om ‘skills-based’ personeel te werven. Met behulp van AI worden vaardigheden die een werkzoekende bezit of heeft opgedaan, gematcht met vaardigheden die nodig zijn voor vacatures die openstaan.

Lees verder

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen