'Doorzetten, samenwerken en nieuwsgierigheid zijn belangrijker dan een diploma'

Simone van Limpt 20-07-2021
69 keer bekeken 0 reacties

In gesprek met Marian Wagemakers van Dalco Food.

Dalco startte 46 jaar geleden met vleesproducten, maar co-creëert en produceert nu 100% vega en vegan maaltijdcomponenten, snacks en fingerfood. 

‘Iedere ondernemer moet een bijdrage leveren om de klimaatdoelstelling te bereiken’. Vanuit die achtergrond zijn wij sinds 2020 een “vleesvrij” bedrijf. We hebben de kennis en kunde vergaard om met machines, waarmee wij in het verleden vleesproducten verwerkten, vega en vegan producten te maken. Het zijn andere producten, maar de waarden en dynamiek van ons familiebedrijf zijn ongewijzigd gebleven. Daarom hebben de medewerkers de transitie positief ervaren.’

Het werven van medewerkers voor hoger opgeleide functies verloopt voortvarend. Marian ziet wel een kentering opdoemen: ‘de nieuwe generatie wil niet meer fulltime werken en maakt andere keuzes bij het vinden van de ideale balans tussen werk en privé.  Verder valt mij op dat vragen als “wat is je duurzaamheidsbeleid” en “hoe sta je met het bedrijf in de wereld” steeds vaker gesteld worden. Dat zegt iets over welke informatie door het bedrijf gedeeld moet worden bij de presentatie van vacatures.’

Lees verder.

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen