Dalco startte 46 jaar geleden met vleesproducten, maar co-creëert en produceert nu 100% vega en vegan maaltijdcomponenten, snacks en fingerfood.
‘Iedere ondernemer moet een bijdrage leveren om de klimaatdoelstelling te bereiken’. Vanuit die achtergrond zijn wij sinds 2020 een “vleesvrij” bedrijf. We hebben de kennis en kunde vergaard om met machines, waarmee wij in het verleden vleesproducten verwerkten, vega en vegan producten te maken. Het zijn andere producten, maar de waarden en dynamiek van ons familiebedrijf zijn ongewijzigd gebleven. Daarom hebben de medewerkers de transitie positief ervaren.’
Het werven van medewerkers voor hoger opgeleide functies verloopt voortvarend. Marian ziet wel een kentering opdoemen: ‘de nieuwe generatie wil niet meer fulltime werken en maakt andere keuzes bij het vinden van de ideale balans tussen werk en privé. Verder valt mij op dat vragen als “wat is je duurzaamheidsbeleid” en “hoe sta je met het bedrijf in de wereld” steeds vaker gesteld worden. Dat zegt iets over welke informatie door het bedrijf gedeeld moet worden bij de presentatie van vacatures.’
Lees verder.