Harrie’s zorgen voor inclusiviteit

Simone van Limpt 05-08-2021
57 keer bekeken 0 reacties

Uit kwalitatief onderzoek door studenten van Fontys Hogeschool blijkt dat Harrie’s binnen een organisatie kunnen zorgen voor diversiteit, inclusiviteit en een beter profiel op de arbeidsmarkt.

HARRIE staat voor: Hulpvaardig; Alert; Realistisch; Rustig; Instruerend en Eerlijk en is dé ideale collega-werknemer die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een extra ondersteuningsbehoefte. In opdracht van WSP Midden-Brabant, die sinds 2018 Harrie-trainingen aan werkgevers aanbiedt, is onderzoek gedaan naar het effect van een Harrie binnen een organisatie.

Harrie als ambassadeur

Hoe competenter een Harrie is, hoe beter het sociale aspect uitgedragen wordt binnen een organisatie. Voorwaarde is wel dat een bedrijf niet alleen open moet staan voor het sociale aspect, maar een Harrie moet ook steun krijgen van bovenaf. Als een organisatie aan deze voorwaarden voldoet, dan kan een Harrie succesvol zijn om het sociale aspect (het Harrie effect) over te brengen op het team en er voor zorgen dat er meer begrip ontstaat bij collega’s. Daarmee is een Harrie een echte ambassadeur binnen een organisatie die hierin het verschil kan maken. Jaarlijks biedt WSP Midden-Brabant kosteloos een aantal Harrie-trainingen aan werkgevers aan die met de doelgroep aan de slag gaan of al zijn. “Het is heel fijn om te concluderen dat de Harrie-training bijdraagt aan de duurzame inzetbaarheid van werkenden met een extra of andere ondersteuningsbehoefte”, vertelt Bo de Haan, adviseur bij WSP Midden-Brabant.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen