Startduurzaam laat je kostenneutraal duurzaam ondernemen

Simone van Limpt 03-11-2021
68 keer bekeken 0 reacties

Nathan Oraile bedacht en ontwikkelde de mogelijkheid om via de werkkostenregeling (WKR) een aanschaf te doen ter verduurzaming van je woning.

Dit is een publicatie van De Ondernemer

 

Wat doe je als ondernemer met je nét opgerichte bedrijf in oplossingen voor duurzaam wonen, als na drie maanden de wereld in lockdown gaat? Dan word je creatief en verzin je een list. Zoals het aanschaffen van een hybride warmtepomp via de zaak.

 

Nieuw initiatief

Iedereen kent uit het verleden wel de ‘fiets van de zaak’ of het ‘pc-privé plan’. Nathan Oraile, initiatiefnemer van Startduurzaam uit Almelo, bedacht en ontwikkelde, samen met Herbert Silderhuis van Haasheat én met Ernst & Young, de mogelijkheid om via de werkkostenregeling (WKR) een aanschaf te doen ter verduurzaming van je woning. Samen met Haasheat kunnen werknemers via de WKR een hybride warmtepomp aanschaffen. Dit kost je als werkgever niets. En mocht de WKR-pot leeg zijn, dan kunnen medewerkers de pomp betalen met vrije dagen.

Tot 70% besparing op gas

,,De regeling is per september dit jaar goedgekeurd door het ministerie en is daardoor bij veel werkgevers en accountants nog onbekend”, weet Oraile. ,,Met onze hybride warmtepomp, die je aansluit op je bestaande cv-ketel, bespaart je werknemer tot wel 70% op de gasrekening thuis en gaat zijn huis tot twee energielabels omhoog. Verder reduceert hij flink wat CO2 en heeft hij een korting van minstens 50% op de aanschaf van de pomp. De kosten verdient hij in twee tot zeven jaar terug.” Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen