In 2 stappen naar meer inclusie op de werkvloer

Simone van Limpt 18-11-2021
29 keer bekeken 0 reacties

Op kleine schaal aan de slag met diversiteit en inclusie.

Dit is een publicatie van de KVK.

Over diversiteit en inclusie is veel te doen. Meer vrouwen in de top? Anonieme sollicitaties om discriminatie te voorkomen? Als mkb’er ben je allang blij als je überhaupt personeel kunt vinden. Toch kun je ook op kleinere schaal aan de slag met diversiteit en inclusie. En dat draagt bij aan hoe succesvol je bedrijf is. Saniye Çelik, lector Diversiteit aan de Hogeschool Leiden, vertelt wat je kunt doen om divers personeel aan te nemen en inclusiever te worden.

Initiatieven

De laatste jaren vinden er allerlei initiatieven plaats om diversiteit en inclusie in het bedrijfsleven vooruit te helpen. Denk aan de invoering van een vrouwenquotum en campagnes over gender en leeftijdsdiscriminatie. Door de druk vanuit de samenleving kunnen grote bedrijven niet meer om een diversiteitsbeleid heen. Maar het mkb blijft achter. Niet omdat mkb’ers het onderwerp niet belangrijk vinden, maar, zo is te lezen in een artikel van FD, omdat ze het momenteel als luxeprobleem ervaren. Toch loont het voor het mkb om juist nu aandacht te besteden aan inclusief ondernemen.

Betekenis diversiteit en inclusie

Diversiteit gaat over zichtbare en onzichtbare verschillen tussen mensen. Zichtbare verschillen zijn bijvoorbeeld huidskleur, geslacht en leeftijd. Onzichtbare verschillen zijn onder andere religie, cultuur, normen, waarden en karaktereigenschappen. Wanneer je medewerkers een mix vormen van al deze verschillen, heb je een divers team of personeelsbestand. Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen