Leerwerktrajecten voor nieuwkomers

Simone van Limpt 29-11-2021
29 keer bekeken 0 reacties

7 succesfactoren uit de praktijk

Dit is een publicatie van de SER.

Werk is dé manier voor statushouders om een plek te vinden in Nederland. De combinatie van taal, opleiding en werk in de vorm van een leerwerktraject kan hen helpen om duurzaam aan de slag te gaan. Wat maakt zulke trajecten tot een succes? En welke obstakels zijn er? We vroegen het Seyit Yeyden van De Beroepentuin en Bart Colsen van Liemers Perspectief in Zorg en Techniek.

 

 

Succesfactor 1: werk samen met werkgevers

De Beroepentuin stoomt statushouders klaar om aan de slag te gaan in de energietransitie. Dit doet de organisatie ook voor andere groepen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals mensen met een beperking en ex-gedetineerden. “De enorme verduurzamingsopgave zorgt voor langjarige werkgelegenheid. Wij leiden mensen op tot hulpmonteur van zonnepanelen, laadpalen en warmtepompen – beroepen met toekomst”, vertelt initiatiefnemer Seyit Yeyden. De Beroepentuin won onlangs de Award SER Diversiteit in Bedrijf in de categorie midden- en kleinbedrijf.

Het leerwerktraject is tot stand gekomen in nauwe samenspraak met werkgevers. “Welke kennis en vaardigheden hebben mensen minimaal nodig om aan het werk te gaan als hulpmonteur? En hoe creëren we een leeromgeving waar zij die kunnen opdoen? Die vragen hebben we voorgelegd aan bedrijven. Samen met hen hebben we een gesimuleerde werkomgeving opgezet. Zij voorzien ook in leermeesters, materialen en gereedschappen. Op deze manier stemmen wij vraag en aanbod op elkaar af. En met resultaat: 75 procent van onze deelnemers raakt aan het werk.” Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen