Europese projecten Arbeidsmarkt, Kennis en Onderwijs

Simone van Limpt 09-12-2021
171 keer bekeken 0 reacties

Een overzicht van 2021

Dit is een publicatie van Provincie Noord-Brabant


De provincie Noord-Brabant werkt aan een internationale economie en -arbeidsmarkt waarin grenzen geen belemmeringen vormen voor burgers en bedrijven. Via EU-subsidieprogramma’s steunt de provincie projecten die het internationaal werken, leren en ondernemen aan beide zijden van de grens bevorderen. Dit draagt bij aan duurzame versterking van de Brabantse economie en arbeidsmarkt.
 

Projecten in 2021

In het online magazine staat een actueel overzicht van de Europese Human Capital projecten die met inhoudelijke en financiële steun van de provincie, lopen in 2021. Het zijn projecten in Brabant op het gebied van arbeidsmarkt, kennis en onderwijs die mogelijk gemaakt zijn via het Europese subsidieprogramma t/m 2021. Deze projecten dragen bij aan de resultaten van het provinciale Actieplan Arbeidsmarkt 2020-2023. Lees ook: Arbeidsmarkt en talent.

Innovatie voorop

In alle projecten staat verhoging van de innovatie-kracht in (top)sectoren & regio’s voorop en wordt ingezet op verdere vermindering van de barrièrewerking van de grens. Zo is het project Taal verbindt een mooi voorbeeld waarin het wegnemen van de taal- en cultuurbarrière tussen Duitsland en Nederland centraal staat. Of de Digital Twin Academy: door dit project kunnen digitale tweelingen aan jonge en/of werkloze mensen gedemonstreerd worden om hen aan te trekken voor nieuwe beroepen en bedrijven. Ook Care to Adapt is gestart in 2021. Dit project zorgt voor nauwere aansluiting tussen arbeidsvraag en arbeidsaanbod in de ruime zorgsector. Dat doen ze via een praktijk-georiënteerd grensoverschrijdend coaching- en opleidingstraject. Hiermee wordt de innovatiebereidheid en het adaptief vermogen van zorg- en welzijnorganisaties en hun medewerkers versterkt. Verder ook veel aandacht voor de agrarische sector via trainingen, workshops, demonstraties en coaching van ondernemers en hun personeel.

Samenwerking

Het magazine is tot stand gekomen in samenwerking met Stimulus. Volg de ontwikkelingen van het nieuwe Europese subsidieprogrammaperiode 2021-2027 op:

En volg de Brabantse economie en arbeidsmarkt op:

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen