Open Hiring draagt bij aan 4 Sustainable Development Goals

Simone van Limpt 12-01-2022
247 keer bekeken 0 reacties

Wervingsmethode getoetst door Deloitte

Eindhoven 21 december 2021. Start Foundation bracht in 2019 de wellicht meest radicale manier van het nieuwe werven van de USA over naar Nederland: Open Hiring. Een baan zonder sollicitatiegesprek en daarmee een eerlijke kans op de arbeidsmarkt voor iedereen. Deze methode is inmiddels al door 50 bedrijven in Nederland succesvol toegepast. Deloitte heeft deze methode langs de Sustainable Development Goals (SDG’s) meetlat gelegd: het rapport laat zien dat Open Hiring concreet bijdraagt aan vier van de zeventien doelen.

Met Open Hiring expliciet genoemd in het nieuwe coalitieakkoord, is demissionair staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Dennis Wiersma de aangewezen persoon om eerste rapport te ontvangen. Hij deed dat op zijn bekende eigen manier: een videoboodschap waarin hij ondernemers oproept het rapport te lezen en Open Hiring te omarmen.

Volgens de opstellers van het rapport dragen bedrijven die Open Hiring praktiseren actief bij aan vier van de zeventien SDG’s, namelijk:

  • SDG 1 “Geen armoede”, 

  • SDG 8 “Eerlijk werk en economische groei”, 

  • SDG 10 “Ongelijkheid verminderen”, 

  • SDG 17 “Partnerschap om doelstellingen te bereiken”. 

Dit komt door de kenmerken van deze inclusieve manier van personeelswerving: een Open Hiring-werkgever stelt geen eisen vooraf, anders dan dat de werkzoekende zelf denkt het werk aan te kunnen. Hij/zij plaatst zijn/haar naam op een wachtlijst en wanneer er een arbeidsplek vrij komt kan de eerstvolgende van die lijst aan de slag. Zonder sollicitatiegesprek. Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen