'Arbeidsmarkttekorten zijn een collectief probleem'

Simone van Limpt 23-02-2022
236 keer bekeken 0 reacties

Goede samenwerking tussen Rijk, sector en regio is essentieel: bundel krachten.

 

Dit is een publicatie van Techniekpact

 

 

In het onlangs gepresenteerde coalitieakkoord staan veel ambities. Onder meer op het gebied van onderwijs, klimaat, bouw en de (maak)industrie. Het kabinet investeert ook fors om deze ambities te realiseren. Maar geld alleen is niet genoeg stelt hoogleraar Ton Wilthagen. 'Zonder voldoende mensen met de juiste kwalificaties zijn al die ambities niet te realiseren. Het is tijd dat het personeelstekort, zeker dat in de techniek, een nog hogere plek op de politieke agenda krijgt.'

Ton Wilthagen is naast hoogleraar "Institutionele en juridische aspecten van de arbeidsmarkt" aan de Universiteit van Tilburg, een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland. Daarnaast was hij jarenlang één van de trekkers van het Techniekpact vanuit het landsdeel Zuidoost. Hij is met recht een kenner te noemen van de Nederlandse arbeidsmarkt.
 

Achilleshiel

'De arbeidsmarkt is de achilleshiel van de plannen van het kabinet', oordeelt Wilthagen. 'Er is een omslag nodig op die arbeidsmarkt, maar die wordt niet nadrukkelijk genoeg benoemd in het coalitieakkoord. Er is een paragraaf die spreekt over de juiste mensen met de juiste kwalificaties. Ook de regering constateert dus dat zonder voldoende vakmensen veel kabinetsambities onuitvoerbaar zijn. Maar het kabinet kijkt voor de aanpak van die tekorten vooral naar anderen: naar bedrijven, het onderwijs en de sociale partners. Ik heb de politieke urgentie de afgelopen tijd gemist en mis die eerlijk gezegd nog steeds een beetje.' Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen