Zet de deur naar een baan voor ‘nugger’ open

Simone van Limpt 02-03-2022
179 keer bekeken 0 reacties

We hebben het dan over niet-uitkeringsgerechtigden.

 

Dit is een publicatie van VNO-NCW

Het vinden van personeel is nu een enorm lastige puzzel. Misschien zien we één stukje nog over het hoofd. Ik heb het over de niet-uitkeringsgerechtigden, ook wel een nugger genoemd. Een uiteenlopende groep mensen, maar voornamelijk vrouwen waarvan een deel relatief eenvoudig (weer) aan het werk kan. Als werkgevers en overheden helpen de deur voor hen open te houden.

 

Nugger wil (vaak) wel werken

Nederland telt naar schatting 1,5 miljoen nuggers. Zij werken momenteel niet, maar staan ook niet ingeschreven bij het UWV. Driekwart is vrouw; denk dan aan vrouwen die stopten met werken toen ze kinderen kregen, maar inmiddels is het kroost de deur uit. Of vrouwen met jonge kinderen die wel weer aan de slag willen.

 

Zorgen over opvang houden nugger tegen 

Waarom vinden ze geen baan, hoor ik u denken. Velen vinden dat er in vacatures te veel naar ‘het papiertje’ wordt gekeken en te weinig naar capaciteiten. Dat schrikt af. Ook solliciteren sommigen niet omdat ze denken dat hun leeftijd een punt is, of het feit dat ze een tijd uit de running zijn geweest. En jonge vrouwen werken graag onder schooltijd en maken zich zorgen over de kosten van opvang.

Het is essentieel dat zij goed worden geïnformeerd. Nu kunnen vrouwen nog te vaak nergens terecht voor vragen over de arbeidsmarkt. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor bemiddeling naar werk van deze groep. Zij realiseren zich niet altijd dat er maatschappelijk veel te winnen is door hen beter in beeld te krijgen. Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen