Zó kom je wel aan personeel: ben jij al bekend met Open Hiring?

Simone van Limpt 06-05-2022
179 keer bekeken 0 reacties

Starten met een nieuwe baan, zonder de drempels van het solliciteren.

 

Dit is een publicatie van WSP Noordoost-Brabant

Open Hiring houdt in dat, als je wilt werken, je gewoon aan de slag kunt. Je bent welkom, ongeacht je opleiding, ervaring of wat je in het verleden hebt gedaan. Het doorspitten van een cv of een uitgebreid sollicitatiegesprek? Die stappen sla je als werkgever over. Mogelijk klinkt dit als een gewaagde manier van werven. Maar, in de praktijk blijkt dat dit vaak tot succesvolle (duurzame) plaatsingen leidt. Bovendien is de arbeidsmarkt nu krapper dan ooit en biedt het Open Hiring-principe een innovatieve manier om je personeelstekort (deels) op te lossen. Meer weten over deze kansrijke methode? Lees snel verder.

 

Wat is Open Hiring?

Het concept Open Hiring® bestaat al 35 jaar en startte in Yonkers, een voorstad van New York. In 2019 werd het concept geïntroduceerd in Nederland. Met Open Hiring sla je als werkgever de lange sollicitatieprocedures over en bied je iedereen een kans op een baan. Ongeacht verleden, ervaring of opleiding. Sollicitanten met afstand tot de arbeidsmarkt of in een kwetsbare positie krijgen zo een reële kans op een baan. Bovendien is het voor jou als werkgever een manier om je personeelstekort op een duurzame manier op te lossen, met respect voor alle mensen in de maatschappij.

 

De spelregels van Open Hiring

Aan Open Hiring zitten een aantal spelregels verbonden. We onderschrijven dit als de kaders waarbinnen je je eigen Open Hiring-proces inricht als werkgever:

 

 1. Open je deuren voor iedereen
  Iedereen die zichzelf in aanmerking vindt komen voor de functie, is welkom om zich in te schrijven. Zonder voorwaarden. Het enige wat diegene moet doen, is zijn of haar naam op de vacaturewachtlijst te zetten. Let op: dit betekent ook dat de vacature via openbare kanalen kenbaar wordt gemaakt.
 2. Stel geen vragen
  Een basisprincipe: je stelt geen vragen over leeftijd, arbeidsverleden of de reden van sollicitatie. Je geeft uiteraard wel alle info over de functie zelf.
 3. Zorg voor draagvlak
  Open Hiring dient door medewerkers gedragen te worden, om tot een succes te kunnen leiden. Zorg dus voor draagvlak binnen je bedrijf. Dus niet alleen binnen de vier muren van de kamer van de directie.

  Bekijk meer spelregels

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen