Gevoelige onderwerpen bespreekbaar maken op de werkvloer

Simone van Limpt 01-06-2022
136 keer bekeken 0 reacties

Ontdek de P.INC Postercampagne

 

Dit is een publicatie van WSP Noordoost-Brabant
 

 

Discriminatie op de werkvloer: het gebeurt vaker dan je denkt. Bijvoorbeeld vanwege seksuele geaardheid, psychische problemen of menstruatie- en overgangsklachten. Om werkgevers te helpen om gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken op de werkvloer, heeft een groep Nederlandse wetenschappers de P.INC Postercampagne ontwikkeld.

 

Aanleiding

Uit recent onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat maar liefst 36 procent van de LHBTIQ+-werknemers discriminatie ervaart op het werk. Zij lopen tegen extra uitdagingen aan op de werkvloer, mede doordat zij vaker niet worden gehoord of worden gezien door werkgevers. Organisaties slagen er onvoldoende in om de problemen van deze en andere ongeziene en ongehoorde groepen boven tafel te krijgen en aan te pakken. Dus was het tijd voor actie en is de P.INC Postercampagne ontwikkeld. De campagne is onderdeel van het bredere Project P.INC, een samenwerking tussen wetenschappers van de Universiteit Utrecht en TU/Eindhoven die zich richt op de mogelijke spanning tussen privacy en inclusie op de werkvloer.

Posters

De posters zijn beschikbaar in het Nederlands en het Engels en haken in op de behoefte van werkgevers om gevoelige onderwerpen als seksuele oriëntatie, burn-out en overgangsklachten bespreekbaar te maken op de werkvloer. De campagne bestaat uit posters die werkgevers kunnen ophangen in de kantoren, wc’s en hallen van organisaties. Ook is er een mailtekst beschikbaar die naar werknemers gestuurd wordt. De posters zijn zo ontworpen dat ze voor een ‘huh?’-moment zorgen. De afbeeldingen en teksten zijn bijvoorbeeld bewust dubbelzinnig en niet altijd passend in de werkcontext. De uitleg van de posters, het ‘ohh!’-moment, wordt gefaciliteerd door een mail die het doel van de campagne inhoudt, samen met een uitnodiging om in gesprek te gaan.

Download de materialen hier

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen