Werk bieden aan (Oekraïense) vluchtelingen: 3 vragen en antwoorden

Simone van Limpt 15-06-2022
104 keer bekeken 0 reacties

Barrières en oplossingen

 

Dit is een publicatie van De Normaalste Zaak

 

Wat betekent het om een goede werkgever te zijn voor mensen die net een oorlogsgebied zijn ontvlucht en moeten aarden in een heel ander land? Die vraag stond centraal tijdens een online sessie voor werkgevers op 30 mei. Welke barrières komen werkgevers tegen en wat zijn mogelijke oplossingen? In deze kennisbrief behandelen we een drietal thema’s.
 

De sessie organiseerden we samen met Wilma Roozenboom van Refugee Talent HubAnnemiek Dresen van NewBeesSandrine Lafay van Open EmbassyArmand Lahaije van AWVN en Beatrijs van der Wal van Randstad Groep Nederland. Zij deelden vanuit hun werk en ervaring hun kennis met werkgevers.
 

Werk bieden aan Oekraïners: waar vind ik ze en hoe houd ik ze vast?

Veel werkgevers willen iets betekenen voor Oekraïense vluchtelingen. ‘Hoe kom ik met ze in contact?’ is een veelgehoorde vraag. Naast contact zoeken met een Werkgeversservicepunt in jouw regio, kun je ook overwegen om met de groep zelf samen te werken. Er zijn veel informele netwerken, bijvoorbeeld op Facebook en Telegram, waarin landgenoten elkaar opzoeken, ook om elkaar op werk te attenderen.

In de sessie wordt benadrukt dat werk bieden slechts een eerste stap is. Wilma Roozenboom: “Vraag jezelf af: hoe landen ze in je organisatie, hoe voelen ze zich thuis en hoe kunnen ze waarde toevoegen?” Sandrine Lafay: “Een match wordt succesvol wanneer beide partijen bereid zijn een ontwikkeling door te maken, in een gelijkwaardige relatie.” Lees verder.

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen