"Alleen inclusieve werkgevers zullen de toekomst halen"

Iris Tak 02-12-2022
35 keer bekeken 0 reacties

SER Diversiteit in Bedrijf en T-Mobile organiseren bijeenkomst over personeelstekort

Dit is een publicatie van SER

De steeds maar toenemende arbeidskrapte is vandaag de dag een van de grootste kopzorgen van werkgevers. Daarom grepen SER Diversiteit in Bedrijf en T-Mobile De Week van de Ondernemer aan om een bijeenkomst te organiseren over de aanpak van het personeelstekort.

 

Verschillende instanties luidden eerder dit jaar de alarmbel over deze ontwikkeling op de arbeidsmarkt. Zo rapporteerde het CBS in augustus dat de aantallen vacatures en banen in het tweede kwartaal van 2022 een nieuw record bereikten, terwijl het aantal werklozen de laagste stand liet zien sinds 2003. Aan het begin van het derde kwartaal van 2022 gaf 38 procent van de ondervraagde bedrijven aan dat een tekort aan arbeidskrachten de belangrijkste belemmering voor de productie of activiteiten vormde. Begin vorig jaar was dat nog 10 procent.

Het tekort aan personeel treft een hoop sectoren. In september meldde het UWV dat er in alle 92 verschillende beroepsgroepen die deel uitmaken van hun Spanningsindicator sprake was van een personeelstekort. De instantie raadde werkgevers daarom onder meer aan om verder te kijken dan de traditionele wervingsmethodes.

Tijdens de bijeenkomst Personeelstekort? Zo werf je waardevolle werknemers op 14 november konden meer dan honderd aanwezige vertegenwoordigers van bedrijven inspiratie opdoen om met een frisse blik te kijken naar hun wervings- en selectieprocedures. Thema‚Äôs die aan bod kwamen waren onder meer het aantrekken van nieuw talent door een diversere en inclusievere werkomgeving en aanbodgericht werven. Prominenten als minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland Jacco Vonhof hielden toespraken die hierop aansloten.

Lees verder.

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen