Hassan Boutiba rolde 20 jaar geleden met perfectie de schoonmaak in

Iris Tak 07-12-2022
80 keer bekeken 0 reacties

Interview met Hassan Boutiba, echtgenoot van Brabants Besten Hanane Abdellaoui over hun bedrijf Just Clean Bedrijfsdiensten.

Dit is een publicatie van SIEV.

Via zijn broer. “Ik voetbalde bij RKC Waalwijk. Op woensdagmiddag hadden we geen training, dus ging ik met mijn broer mee die bedrijfsleider was bij een schoonmaakbedrijf om een bakkerij in Hilvarenbeek schoon te maken. In die bakkerij was alles wit. Ging je daar weg, dan was je ook wit. Ik ben een precieze man, eentje van perfectie. Ik kreeg de moeilijkste klus. Die lukte. De bakker gaf mij een compliment: ‘Het is nog nooit zo goed schoongemaakt, dat heb ik nog niet meegemaakt’. Jaren later in 2001 nam ik het schoonmaakbedrijf over met mijn broer. Ik ben echt en oprecht trots op ons team dat topprestaties levert.”

“Op het moment dat Hassan het schoonmaakbedrijf samen in 2001 met zijn broer overnam, telde het bedrijf 11 medewerkers. Binnen twee jaar had mijn broer geen plezier meer in het werk en heb ik hem in 2003 uitgekocht. Samen met mijn vrouw, Hanane Abdellaoui, ging ik verder onder de nieuwe naam Just Clean Bedrijfsdiensten. Nu (2022) telt ons bedrijf 35 à 40 man.” Dit succes is grotendeels mede door Hanane gekomen, vertelt Hassan: “Hanane is heel krachtig; zij is het brein achter ons bedrijf.”

 

Sociaal hart

“Ik had verder nooit eerder een bijbaantje gehad of gewerkt; ik was niet in de schoonmaak gegaan als mijn broer mij destijds niet had meegenomen. Ons bedrijf is verkozen tot Beste ondernemer met sociale hart in 2011 en Brabants Besten.”

Bij Just Clean Bedrijfsdiensten staat de deur voor iedereen open: van specialistisch reinigers tot vakantiekrachten en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Nu de arbeidsmarkt zich typeert door een ongekende krapte vragen we Hassan: hoe kom je aan mensen? “Moeilijk. We nemen enkel nog eenmalige nieuwe klussen aan op het gebied van specialistische reiniging om zo onze trouwe klanten te blijven bedienen. Regulier schoonmaakonderhoud nemen we voorlopig niet meer aan. Ik werk zelf ook weer op de werkvloer mee om onze klanten te blijven bedienen. Ik zie dat als een plicht van jarenlange prettige samenwerking en om onze medewerkers te ondersteunen, adviseren en verder te ontwikkelen. We hebben toch veel te bieden, want ik vind dat het moet kloppen qua mensen, verzorging, apparatuur enzovoort. En de kwaliteit moet gewaarborgd blijven”.

Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen