Geslaagde eerste expeditie West-Brabant werkt met Talent bij WSP West-Brabant

Iris Tak 21-12-2022
108 keer bekeken 0 reacties

De expeditie stond in het teken van inclusieve technologie.

Dit is een publicatie van Regio West-Brabant

Om partners uit het onderwijs, bedrijfsleven en gemeenten kennis te laten maken met succesvolle of inspirerende projecten, organiseerde West-Brabant werkt met Talent op 15 december de eerste uit een serie expedities bij arbeidsmarktprojecten. Dit keer waren de leden van het bestuur Regionaal Werkbedrijf, WSP West-Brabant en stuurgroepleden West-Brabant werkt met Talent te gast bij sociaal werk- en ontwikkelbedrijf MidZuid in Oosterhout. De expeditie stond in het teken van inclusieve technologie.

WerkgeversServicePunt (WSP) West-Brabant, regio Dongemond / MidZuid ontving subsidie vanuit West-Brabant werkt met Talent om baan en talent in de toekomst bij elkaar te brengen. Een van de manieren om dit volgens MidZuid voor elkaar te krijgen is met behulp van inclusieve technologie. Inclusieve technologie kan het werk voor mensen met een arbeidsbeperking verbeteren, interessanter of makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan digitale (gesproken) werkinstructies of beamerprojecties waardoor werkzaamheden duidelijk worden uitgelegd. Een expeditie zoals deze dient om de theorie achter deze projecten naar de praktijk te brengen, vertelt Bert Verlaan namens WSP West-Brabant. "Zo maken we inclusieve technologie beeldend voor de deelnemers aan de expeditie."

 

Complexere werkzaamheden

Naast dat dit kansen biedt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, heeft ook een werkgever hier profijt van. Zo creƫert inclusieve technologie nieuwe functies, waardoor het huidige personeel meer tijd krijgt om andere, complexere werkzaamheden uit te voeren. WSP West-Brabant werkte samen met MidZuid de afgelopen jaren om inclusieve technologie op de kaart te zetten. Ook was er tijdens de expeditie ruimte voor de Technohub Inclusieve Technologie (TINT) West-Brabant, die nog in oprichting is. Bovendien geeft het bezoek inzicht in wat er met de middelen vanuit West-Brabant werkt met Talent is gebeurd.

 

Proeflab

Samen met onderzoeksbureau TNO startte MidZuid een pilot bij en met werkgever MondzorgPlus. Zo is er een proeflab ingericht, op locatie bij MidZuid, waar inclusieve technologie sinds september 2022 getest wordt, gaat adviseur bij WSP West-Brabant Marleen Braakhuis verder: "De pilot met MondzorgPlus en TNO maakt het samenstellen van koffers voor tandartsen mogelijk voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt door inzet van inclusieve technologie."

Lees verder

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen