De Buitenboordmotor

Simone van Limpt 21-09-2021
104 keer bekeken 0 reacties

Via een loopbrug van werk naar werk

De Buitenboordmotor wil mensen via een virtuele loopbrug naar betekenisvol werk leiden. Zonder nadruk op cv, met meer focus op vaardigheden, karakter, kennis en passie van mensen. Zo krijgt Leven Lang Ontwikkelen een zetje.

‘Loopbrugconstructie’ helpt mensen van-werk-naar-werk

In de trein wordt het plots concreet. Van der Zwans werkgever heeft een plaats bij de bootcamp van De Buitenboordmotor in de aanbieding. Daar kan hij de loopbrug op om te kijken of een andere baan mogelijk is. Maar goed, om nou gympies aan te trekken en met gewichten in het bos te sjouwen? Gelukkig blijken die ‘loopbrug’ en ‘bootcamp’ metaforen en hoeft hij ook geen modder te happen.

Het project De Buitenboordmotor is een initiatief van Simone Heidema en Nienke Meijer. De twee topvrouwen vonden elkaar en begonnen deze doe- en denktank met ondernemers, bedrijven en UWV, de sociale partners, ministeries en de SER. Een ‘loopbrugconstructie’ moet mensen van werk naar werk helpen. Niet gedwongen; ontwikkeling helpt om betekenisvol te kunnen zijn, stelt Meijer. “In mijn vorige baan als voorzitter van het College van Bestuur van Fontys Hogescholen zei ik dat al tegen studenten. Jullie zijn nu 21 en werken tot je 71e. Dat is niet bij één werkgever. Je moet wel voldoening krijgen en houden.”

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen