Succesvolle begeleiding van jongeren dankzij vaste combinatie en lerende houding

Simone van Limpt 25-10-2021
57 keer bekeken 0 reacties

Wanneer je als installatiebedrijf nieuwe collega’s wil aannemen, sta je voor een keuze: blijf je naar die speld in de hooiberg zoeken om die ene die alles al kan te vinden?

Dit is een publicatie van Wij Techniek.

Of denk je buiten de kaders en kies je voor jongeren die wat meer begeleiding nodig hebben? Dat laatste doen ze regelmatig bij GGB Installaties in Zuidbroek en het werkt. We spreken met bedrijfsleider Debbie Olfers.

“GGB Installaties werkt voornamelijk in de seriematige woningbouw, ofwel het installeren in veel nieuwbouwwoningen,” aldus Olfers. “In de nieuwbouw is er de afgelopen jaren veel veranderd. We moeten aan hele andere eisen voldoen dan voorheen. Dat is best complex. Doordat in dit veld zaken zo snel veranderen, kun je als bedrijf niet anders dan een lerende houding hebben.” Met die houding weet GGB Installaties succesvol nieuw personeel op te leiden en aan zich te binden. Zo werken ze al jaren met jongeren die wat meer afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Hun succesformule? “Sowieso een vaste combinatie van een leidinggevende monteur, een vaste monteur om bij mee te lopen en de leerling. Die combinatie en de betrokkenheid van de begeleidende monteur, daar staat of valt het mee. Het moet dus ook wel klikken, maar gelukkig hebben we de keuze uit meerdere voormensen, waarvan ieder een eigen karakter en manier van opleiden heeft. Dat gaat dus altijd wel goed.” Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen