Trainingsprogramma FutureLab50+

Simone van Limpt 24-12-2021
273 keer bekeken 0 reacties

Ruim 300 werkzoekenden spijkeren digitale skills bij.

Dit is een publicatie van de SER

 

Voor veel mensen is de oprukkende IT-wereld eng. Om angsten weg te nemen en de kansen van digitalisering te laten zien, is in 2021 het trainingsprogramma FutureLab50+ ontstaan. Inmiddels hebben meer dan 300 werkzoekenden meegedaan.

 

Het FutureLab50+ loopt sinds maart 2021. Het programma bestaat uit drie online sessies met een digitale escaperoom en een uitgebreide e-learning. Daarin worden werkzoekenden van 50 jaar of ouder wegwijs gemaakt in de digitale wereld en maken ze kennis met de banen van de toekomst. Zo staan ze beter aan de start in een volgende sollicitatieronde. JobOn werkt voor het programma samen met de SER, I.AMDigital en stichting Lezen & Schrijven.

 

Blik verruimen

Deelnemers aan het Lab staan vaak versteld van wat zij leren. Zoals Leony: “Ik dacht dat ik goed op de hoogte was van innovatie door mijn achtergrond in zorginnovatie, maar dit programma gaf een veel completer beeld. Door de deelname kreeg ik een boost om eens naar andere functies te kijken waar ik nooit aan gedacht zou hebben.”

 

Digitale vaardigheden onmisbaar

De weg die tot nu toe met de deelnemers is ingeslagen kan al geslaagd genoemd worden. Maar om het trainingsprogramma nog meer op maat te krijgen, is het FutureLab op zoek naar samenwerkingspartners die een toegevoegde waarde kunnen zijn. Projectleider Inge Laagewaard: “De inzet van ieders expertise laat het programma beter aansluiten op de behoeften van deelnemers. Digitalisering is een belangrijke component voor iedereen, of je nu werkt of een baan zoekt. Ik zie het als een maatschappelijke opgave om zoveel mogelijk mensen te bereiken.”

 

Lees meer

Bekijk ook het artikel “Digitale handigheid is echt een must” en lees meer over digitalisering en leven lang ontwikkelen.

De startdata van het Futurelab50+ in 2022 worden binnenkort bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie op de website van JobOn.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen