Branchebruggen & Baankansen in de Energie

Simone van Limpt 24-12-2021
325 keer bekeken 0 reacties

'Niet opnieuw het wiel uitvinden, maar weten waar je de mosterd haalt.'

Dit is een publicatie van Techniekpact

Branchebruggen & Baankansen in de Energie is een actieplan van WENB (de werkgeversorganisatie voor bedrijven in energie, telecom, recycling en milieu), de brancheverenigingen Netbeheer Nederland en Energie Nederland. Het ontstond omdat de sector veel mensen kan gebruiken en perspectief kan bieden aan mensen die hun baan zijn verloren. Marinika Knoef, Programmamanager Future Fit bij WENB en Jaap Hermsen, branchemakelaar Branchebruggen vertellen over hun aanpak.

‘Er zijn simpelweg onvoldoende technici om de doelen uit het Klimaatakkoord te bereiken’, komt Marinika Knoef direct tot de kern. ‘Met een gezamenlijk actieplan willen we meer mensen richting groene banen leiden. Tegelijkertijd zagen we dat mede door corona veel mensen tijdelijk of permanent hun baan verloren. Uit die combinatie ontstond het actieplan. Midden in de zomer van 2020 startten we, met drie actielijnen: Branchebruggen (begeleiding van werk-naar-werk) een regionale aanpak, en we proberen opleidingsbelemmeringen weg te nemen.

Wij kijken heel praktisch vanuit vraag en aanbod van concrete bedrijven. Hoeveel werk ligt er, voor hoeveel mensen en in welke functies. Je ziet bij veel traditionele samenwerkingen dat het niet automatisch zo concreet wordt. Wij gaan rechtstreeks naar de bron: de bedrijven. De energietransitie is hot, er worden in allerijl allerlei opleidingen en regelingen bedacht. Weliswaar met goede intenties, maar veel wat wordt bedacht, bestaat al. Wij zeggen: je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, je moet alleen weten waar je de mosterd haalt. Zo proberen wij zelf ook, wat we als sector ontwikkelen te implementeren in het land.’ Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen