Het belang van data; juist ook op mbo-niveau

Simone van Limpt 26-01-2022
291 keer bekeken 0 reacties

Het investeren in data-kennis op mbo-niveau is een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Dit is een publicatie van Kennispact MBO Brabant


Om hun 95.000 studenten klaar te stomen voor de toekomst, slaan zeven mbo-instellingen in Noord-Brabant hun handen ineen. Met het opzetten van een Innovatie- en expertisecentrum spelen de onderwijsinstellingen samen met bedrijven en overheden uit Noord-Brabant in op de behoefte aan meer kennis over data en kunstmatige intelligentie op mbo-niveau.

De huidige economie kent al jaren een overgang naar ‘Industry 4.0’. Data speelt hier een belangrijke rol. Steeds vaker vormt data onderdeel van werkprocessen bij bedrijven, overheden, maar ook in het dagelijkse leven. We generen, verzamelen en interpreteren data en gebruiken data om allerlei processen te sturen. Om ook daadwerkelijk met deze data uit de voeten te kunnen, is data-vaardigheid nodig. Meer bewustwording en (basis)kennis, op alle beroepsniveaus, is daarom van essentieel belang.
 

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

De roep vanuit werkgevers om data-talent wordt ook op mbo-niveau steeds luider. De zeven mbo-instellingen uit Noord-Brabant geven gehoor aan dit geluid. De Leijgraaf, Koning Willem 1 College, Curio, ROC Tilburg, Yuverta mbo Tilburg, ROC Ter AA en het Summa College trekken samen op in deze samenwerking rondom data. Met een grote kring van betrokken bedrijven willen zij investeren in een brede (basis)kennis en willen zij zorgen voor verdieping van dit thema in mbo-opleidingen en beroepen. Iedere mbo-instelling doet dit in beginsel vanuit haar eigen opleidingsaanbod en expertise. Ervaringen en kennis hierover worden vervolgens gedeeld. Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen