De Star­c­ker Fac­to­ry: co-cre­a­tie in de prak­tijk

Simone van Limpt 20-04-2022
317 keer bekeken 0 reacties

Een brug slaan tussen technisch studenten en het werkveld.

 

Dat was de reden voor Veghelse bedrijven in de procesindustrie – Flowfirm en Van Doren Engineers – om de Starcker Factory in het leven te roepen. Een echte limonadefabriek waarmee Flowfirm en Van Doren in samenwerking met Avans een ideale plek creëren om studenten op te leiden en te begeleiden. Zo doen ze waardevolle ervaring op in de beroepspraktijk. Dat is co-creatie, een van de pijlers van onze Ambitie 2025, in de praktijk. De fabriek wordt in september in gebruik genomen.
 

Duaal student Werktuigbouwkunde bij Avans, Dirk Hurkens, was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van de fabriek en wijdde er vorig jaar zijn afstudeeropdracht aan. “Ik was onder andere verantwoordelijk voor het mechanische deel en from scratch hield ik me bezig met alle facetten. Van het opstarten van het werktuigbouwkundige deel tot aan de componentenselectie, het omzetten naar het 3D-model en het opzetten van de binnendienst.”
 

Nieuwe techneuten

Roger Heugen, technisch directeur bij Van Doren, is blij met de komst van de fabriek als praktijkinstituut en de samenwerking met Avans. “Dat is voor ons cruciaal, aangezien wij continu nieuwe techneuten nodig hebben.” Ook voor Avans is de samenwerking waardevol, legt docent Jos Oosterveen uit. “Avans heeft met partners als Starcker goud in handen. Op het moment dat bedrijven investeren in een initiatief als dit, weet je: dit zijn bedrijven met de juiste beroepsgerichtheid.” Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen