Agenda Beroepsonderwijs West-Brabant

Simone van Limpt 11-07-2022
122 keer bekeken 0 reacties

Ambities realiseren door samenwerking

 

Dit is een publicatie van Regio in Bedrijf

 

Afzonderlijke gemeenten, onderwijsinstellingen en bedrijven kunnen veel  bereiken. Maar als ze samenwerken in de realisatie van hun ambities, kunnen ze sneller verder komen. Dat was de onderliggende gedachte om in 2018 de Agenda Beroepsonderwijs West-Brabant in het leven te roepen. Nu vier jaar later zijn de ambities al voor een groot deel waargemaakt.

De Agenda werkt als een katalysator om partijen die normaliter lastig met elkaar in contact komen, aan elkaar te verbinden. Zo zorgen zij samen voor goed opgeleide mensen, die een plaats vinden in de West-Brabantse arbeidsmarkt en maatschappij. Naast aansprekende voorbeelden op het podium vormden de nieuwe regionale uitdagingen de leidraad voor de jaarlijkse conferentie van 30 juni.

100

De afgelopen jaren zijn al zo’n 100 projecten opgestart. Alle hebben een verbinding met een (v)mbo- en / of hbo-opleiding, waarbij studenten intensief worden betrokken. Projectmanagers Thijs Bruijns en Marcel Kesselring lichtten 2 icoonprojecten uit: Urban Living Lab Breda en TAIT. De laatste is wereldleider in theatertechniek, die investeert in samenwerking. Dat doet ze met Siemens Digital Industries, podia én de beroepsopleiders om een compleet nieuwe vorm van techniekonderwijs in de regio te realiseren. De vernieuwde vorm is tot stand gekomen op verzoek van het (regionale) bedrijfsleven.

Energietransitie, zij-instromers en learning communities

De Agenda volgt inmiddels ook de belangrijke transities, waaronder de energietransitie. Ambassadeur Avans Hogeschool sloot eind vorig jaar met een aantal techniekorganisaties een pact om het tekort aan technisch opgeleid personeel tegen te gaan. De onderwijsinstelling helpt hiermee het tempo van de energietransitie te versnellen. Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen