Hebben jouw collega’s voldoende basisvaardigheden?

Simone van Limpt 28-09-2022
214 keer bekeken 0 reacties

Laaggeletterden begrijpen informatie vaak minder goed.


Dit is een publicatie van WijTechniek

Bijna 1 op de 10 werknemers in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven en vaak ook met het werken met digitale systemen en apparaten. Deze werknemers kunnen jong of oud zijn, in Nederland geboren of ergens anders.  

Hebben jouw collega’s voldoende basisvaardigheden? 

De kans is dus groot dat in jouw organisatie collega’s werken die over onvoldoende basisvaardigheden beschikken. Dat is een probleem, want laaggeletterden begrijpen informatie vaak minder goed en minder snel en maken daardoor meer fouten. Bijvoorbeeld bij het lezen van bezoekadressen of voorschriften.  
 
Mensen met onvoldoende digitale vaardigheden hebben moeite met bijvoorbeeld apps of online tools van de werkgever. Deze collega’s schamen zich vaak en hebben bovendien jarenlange ervaring om hun gebrek aan vaardigheden te verbergen, waardoor hun gebrek aan vaardigheden niet direct opvalt. Maak het onderwerp dus bespreekbaar in je organisatie.   

Ook hebben deze medewerkers vaak negatieve ervaringen met scholing. Voordat ze zich daadwerkelijk aanmelden voor een cursus of begeleiding moeten ze eerst over een flinke drempel heen. En daar kan jij als leidinggevende of HR-professional mee helpen.  

Welke scholing is er voor werknemers? 

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn om jouw werknemers bij te scholen op het gebied van basisvaardigheden? Neem dan contact met ons op. Wij weten welke mogelijkheden er zijn in jouw regio. Wil jij digitaler gaan werken met je organisatie en vraag je je af hoe je je medewerkers daarin meeneemt? Kijk dan eens wat de MKB-digiwerkplaatsen voor jouw organisatie kunnen betekenen.   

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen