“Bijzondere mensen verdienen bijzondere kansen.”

Simone van Limpt 07-10-2022
104 keer bekeken 0 reacties

Productieleider Teun Dalmaijer zet een stapje extra voor zijn mensen

 

Dit is een publicatie van WSP Midden-Brabant

 

Ze liepen elkaar toevallig tegen het lijf in de eerste opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in het voormalige GGD-gebouw aan de Ringbaan West te Tilburg: Marieke van Kempen en Bram Bressers, accountmanagers bij WSP Midden-Brabant en Maja Antas en Aneta Hoogers van uitzendbureau Match Support. Telefoonnummers werden uitgewisseld en inmiddels zijn we een aantal succesvolle plaatsingen verder, onder andere bij Steelframe B.V..

We zitten aan tafel met Maja, Aneta, Teun en Marieke. Maja werkt al 20 jaar als intermediair en Match Support is haar bedrijf. Aneta is de ‘bedrijfspsycholoog’. Zij vraagt aan de mensen hoe het echt met ze gaat, waar ze mee zitten en wat zij voor hen kan doen. Zo kan iemand echt goed landen bij de opdrachtgever.

Zorgvuldig uitgekozen werkgevers

Teun Dalmaijer is productieleider bij Steelframe. Hij kent Maja al 15 jaar. Match Support bemiddelt en begeleidt zelfstandig wonende arbeidsmigranten, mensen die dus langere tijd in Nederland blijven. Veel mensen die via uitzendorganisaties zoals Match Support bij Steelframe kwamen werken, heeft Teun nu op contract in het eigen team zitten. Marieke van Kempen, accountmanager bij WSP, prijst dat Match Support haar opdrachtgevers zorgvuldig uitkiest. Zo kunnen ze uitgaan van goed werkgeverschap, perspectief en samenwerken in overleg. Maja: “Ik wil graag met Teun kunnen gaan zitten om te praten over de ontwikkeling van de mensen.”

Talenten zien en benutten

Teun is dus productieleider bij Steelframe, maar hij is veel meer dan dat. Teun: “Het is een pittig baantje.” Bij Steelframe werken 26 mensen, onder wie 2 Oekraïners. Elke donderdag heeft Teun een inloopkwartiertje. De medewerkers hebben contact met Aneta en als er privéproblemen zijn pakt zij die samen met de medewerker op, maar Teun ziet de mensen dagelijks. Maja: “Een medewerker was bij een andere klant snel afgeleid en het boterde niet goed met de chef. Bij Steelframe ging het wel goed.” Teun ziet de talenten bij zijn mensen en benut die. Hij geeft ze eerlijke feedback, want soms heeft iemand een ander klimaat, met bijvoorbeeld meer duidelijkheid en sturing nodig. Maja: “Als het hier bij Steelframe, een sociaal bedrijf, niet werkt, dan werkt het ergens anders ook niet.” Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen